Mållös Zlatan när Galaxy föll hemma igen

Publicerad 2018-04-22

CARSON. Atlanta United FC hade fem raka matcher utan förlust med sig till Los Angeles på lördagskvällen.

Det tog inte många minuter innan gästerna visade att de inte tänkte låta LA Galaxy förstöra MLS-klubbens fina facit.

Zlatan gick mållös av planen när hemmalaget föll med 2-0.

– Det var skit, sa Zlatan i omklädningsrummet efter matchen.

Han kunde också ha sagt att Atlanta var bättre på allt.

Laget var piggare, snabbare, intensivare och lekfullare.

– Det blir en annorlunda match när man jagar mål. Man tar större risker. Det öppnar ytor som de kan straffa en med om de är bra och smarta, vilket de var, sa svensken.

Att det bara blev två mål i baken kan Galaxy tacka Atlantas oflyt i avslutningarna för. När slutsignalen ljöd på Stubhub arena i Carson kunde det lika gärna ha stått 4-0 till gästerna i stället för 2-0.

Atlanta sköt en straff i stolpen och prickade ribban två gånger inom tre minuter bara i den första halvleken.

”För många misstag”

Och det var just på ett av ribbskotten som Atlantas Josef Martinz revanscherade sig efter den missade första straffen när han stötte in returen bakom David Bingham i Galaxymålet.

– Vi var inte bra i första halvlek. Det var oorganiserat och vi gjorde för många enkla misstag.

Zlatan själv, då? Den svenske stjärnan låg bakom ett par chanser, en klack här och ett försökt till väggspel där, men fick inte många bollar att jobba med. Det var också hans felpass som bäddade för det anfall då Atlanta tilldömdes den första straffen.

– Vi hade ett par chanser i första halvlek. Men när bollen inte går in så går den inte in, sa Zlatan.

– Men jag ska var ärlig. Vi hade inga klara chanser.

Visserligen lyfte Galaxy spelet en smula i andra halvlek och fick de 25 846 åskådarna på läktarna att hoppas på en vändning, men närmare en kvittering än ett ett par ljumma chanser kom inte hemmalaget.

Ridån gick helt ner när Atlanta på övertid gjorde 2-0 på straff efter att norrmannen Jörgen Skjelvik rivit ner inhopparen Romario Williams.

– Det är en kollektiv organisation, mer än en enskild spelare. Vi hade jobbat hårt och haft en bra vecka, men resultatet blev inte det bästa, sa Zlatan.

– Vi måste fokusera. I morgon är det en ny dag. Låt oss fortsätta jobba och göra det bättre.

”Kände mig i bra form”

Zlatan får trösta sig med att matchen var den första han spelat tiden ut för Galaxy.

–Jag kände mig i bra form, sa han

– Men det spelar ingen roll om man känner sig bra eller dålig när man inte vinner en match.

Förlusten var det andra raka bakslaget på hemmaplan och den Zlatan-eufori som fansen på läktarna visade efter svenskens succé-debut i mars var på lördagskvällen inte alls lika påtaglig på Stubhub center.

Zlatan har nu spelat fyra matcher för Galaxy och svenskens facit är såhär långt oavgjort. Det kan inte ha varit vad ledningen för den amerikanska MLS-klubben hoppades på när han hämtades från Europa.