Vill se Zlatan i VM: ”Kan hämma laget”

Sydkoreas förbundskapten: ”Hört att han är stöddig”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic, 36, i fotbolls-VM eller inte?

Sydkoreas förbundskapten Shin Tae-Yong vill se svensken i turneringen.

– Vad jag hört från andra så är han en stöddig typ och det kan hämma hans lag, säger han enligt sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Den stora snackisen inför fotbolls-VM har till stor del handlat om Zlatan Ibrahimovic, 36.

Anfallsstjärnan tackade för sig i landslaget efter EM 2016, men den senaste tiden har det spekulerats vilt i en eventuell comeback och svensken öppnade själv dörren för Blågult för någon vecka sedan.

– Jag saknar landslaget. När man väl spelat i 20 år och inte är med utan ser de andra spela är det svårt. Man vill spela i landslaget och klubblaget. De har gjort det bra, sa Ibrahimovic i samband med att han invigde sin nya padelhall i Årsta i Stockholm.

”Kanske låter självsäker”

– Dörren är inte stängd för något egentligen, fortsatte han.

Sverige inleder fotbolls-VM mot Sydkorea den 18 juni.

Foto: Lee Jin-man / TT

Nu uttalar sig Sydkoreas förbundskapten Shin Tae-Yong på en presskonferens och säger att han gärna vill se Ibrahimovic i turneringen.

– Jag kanske låter självsäker, men jag vill se Ibrahimovic tillbaka i landslaget, säger Shin Tae-Yong enligt sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Anledningen är inte att en eventuell comeback skulle vara häftigt för Sverige eller VM i stort, utan att Sydkorea skulle kunna gynnas.

”Kan vara störande”

– Jag känner inte till hans personlighet eller beteende helt och hållet, men av vad jag har hört från andra så är han en stöddig typ och det kan hämma hans lag, säger Shin Tae-Yong.

Förbundskaptenen menar också att ”Ibra” kommer att vara ett självklart hot mot Sydkorea om han spelar, men att det kan gynna sydkoreanerna om han, som nyhetsbyrån Yonhap uttrycker det, ”bara sitter på bänken”.

– Om Ibrahimovic inte spelar finns det en möjlighet att han kan vara störande för sitt lag. Om en spelare i den åldern inte offrar sig för sitt lag så kan det faktiskt hjälpa oss, säger Shin Tae-Yong.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.