”Ville chippa för han hade varit kaxig”

Av: Johan Flinck, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Molins om segermålet: Var lite nervös där faktiskt

1 av 7

MALMÖ/STOCKHOLM. De talades om att Malmö FF kanske sålde guldet när de släppte Tokelo Rantie.

Det visar sig att de kanske köpte det när de värvade Guillermo Molins.

På söndagen avgjorde 25-åringen matchen mot Brommapojkarna med båda målen i 2-1-segern.

– Jag var lite nervös där faktiskt men jag ville chippa den över honom för han hade varit lite kaxig innan, säger Molins om segermålet i C More Sport.

Helsingborg samt IFK Göteborg tappade poäng och när Gustav Sandberg Magnusson kvitterade för Brommapojkarna mot Malmö FF såg AIK plötsligt ut att bjudas in i guldstriden igen. Men en värvning och två stolpar smällde igen den dörren igen.

”Höll på att skita på mig”

Guillermo Molins kan på söndagen ha skjutit guldet till MFF. 25-åringen gav i vilket fall MFF ett mer än rejält grepp om pokalen.

Molins hade redan gjort 1-0 efter 43 minuter och när MFF sedan såg ut att tappa slog han till igen. För andra gången i matchen assisterade Magnus Eriksson till anfallskollegan som iskallt chippade bollen över målvakten Ivo Vazgec och via båda stolparna in i nät.

– Jag var lite nervös där faktiskt. Jag fick en rätt så bra träff, den går längs med linjen och sedan studsar den in i bortre. Men jag ville chippa den över honom för han hade varit lite kaxig innan, säger Molins i C More Sport.

– Jag höll på att skita på mig innan den gick in, säger Molins sedan i den mixade zonen.

”Viktigt att vi vann”

Ett mål som gav Malmö segern och sex poängs försprång ner till IFK Göteborg med bara två omgångar kvar av allsvenskan.

– Det var viktigt att vi vann i dag. Vi borde ha avgjort matchen tidigare, säger tränaren Rikard Norling i C More.

– Vinstmålet... Bollen vill in. Gud ville det i dag. Å andra sidan har vi jättemånga chanser vi borde gjort mål på.

Om AIK slår IFK Norrköping i sin hängmatch går de förbi Göteborg men MFF har ändå betryggande fem poängs försprång i det fallet. Det innebär att en seger mot antingen Elfsborg eller Syrianska räcker för att guldet ska gå till Malmö.

– Elfsborg har vi haft svårt för borta historiskt. Men de har en Europamatch just före och vi har en massa fans med oss. Om vi ska bryta sviten någon gång så är det nu, säger lagkaptenen Jiloan Hamad.

– Nu ska vi ta det här.

En skön revansch i så fall även för klubbledningen som anklagades för att ha sålt guldet när skyttekungen Tokelo Rantie gick till Bournemouth i augusti. Nu kan det visa sig att de istället köpte guldet när Molins värvades samma månad.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.