Räckte det här för att behålla jobbet Seedorf?

Uppdaterad 2018-08-10 | Publicerad 2014-03-23

Fick bara kryss mot Lazio

Kravet från Silvio Berlusconi var seger.

Men Milan fick bara 1-1 borta mot Lazio och nu riskerar Clarence Seedorf att bli av med jobbet som Milantränare.

Det var den ansedda italienska tidningen Gazzetta dello Sport som i dag kom med uppgifter om att Milan-ägaren Silvio Berlusconi krävde en vinst mot Lazio för att tränaren Clarence Seedorf skulle få behålla jobbet. Kravet kom efter att Milan radat upp fyra raka förluster – en till förlust och Milan var uppe i en historiskt dålig svit.

Seedorfs taktiska drag blev att bänka Mario Balotelli och till en början hade Milan lite medvind. Kaka vallade in 1-0 från kanten via Laziobacken Abdoulay Konko strax före halvtid. Men hemmalaget kom tillbaka i andra halvlek där Alvaro Gonzalez kvitterade i 61:a minuten.

Stolpträff från seger

Seedorf bytte in Mario Balotelli och han var också närmast att avgöra matchen med ett klockrent stolpskott.

Men matchen slutade alltså 1-1. På plussidan lyckades alltså Seedorfs Milan bryta förlustsviten innan den antog historiska proportioner, men å andra sidan bärgade man inte hem den seger som Berlusconi enligt uppgift ska ha krävt.

Återstår att se om Milan har en ny tränare mot Fiorentina på onsdag.