Anton Wede chockade Hammarby på nytt.

Men Bajen reste sig och vände mot Falkenberg i andra halvlek.

Aron Johannsson blev stor matchvinnare med två mål i 3–1-segern.

Det började bra för tabelljumbon Falkenberg.

Anton Wede, som gjorde matchens första mål när lagen möttes i augusti, fick på en drömträff i krysset efter en halvtimme.

– Jag försöker bara vika in och få ett skott i bortre. Och det sitter ju perfekt, det var skönt, säger målskytten till Dplay.

Vände i andra halvlek

Målet var en kalldusch för Hammarby som skapat det mesta fram till dess, utan att ha den riktiga skärpan i avsluten.

Men i den andra halvleken kom utdelningen.

Först genom Gustav Ludwigson, som rullade in kvitteringen via Falkenbergs Jacob Ericsson som noterades för ett självmål.

Johannsson matchvinnare

Fem minuter senare hade Hammarby vänt på matchen, då Aron Johannsson sköt 2–1 från nära håll. Islänningen punkterade sedan matchen med ytterligare ett mål på tilläggstid.

Johannsson gick omkull i straffområdet och rullade sedan säkert in den efterföljande straffen på egen hand.

– Starkt av oss att komma tillbaka andra halvlek. Skönt att kunna punktera matchen också, så det inte blir så där onödigt spännande, säger Gustav Ludwigson till Dplay.