Hammarby pressade BK Häcken i premiären

Publicerad 2021-04-18

Ett tidigt självmål gav Hammarby en mardrömsstart.

Men efter det? Då pressade nykomlingen den svenska mästaren.

När slutsignalen gick så hade dock BK Häcken, likväl, inkasserat sina första tre poäng i damallsvenskan.

Det var när matchklockan precis skulle ticka upp över fyra spelade minuter på Hammarby IP som Häckennyförvärvet Anna Csiki tog ansats för att förvalta gästernas tredje hörna i matchen. Detta efter ett antal inledande minuter där gästerna dominerat helt och hållet.

Hörnan mot första stolpen gick på första Hammarbyspelare.

Men den gick också vidare in i mål.

Lyfte sig efter kallduschen

Fanny Hjelms försök att stoppa hörnan renderade i stället oturligt nog i en ”perfekt” nickskarv i nät, förbi June Pedersen som hade första stolpen, vilket gav 0–1 på tavlan.

– Vi nickar in den. Tyvärr. Vi gör det ju bra, vi gör oss mål på oss själva. De gör det ju inte, säger veteranen June Pedersen, med glimten i ögat, i pausvilan av Sportbladets sändning.

Pressade mästaren

Även om det var en tidig kalldusch så fanns det anledning för Pedersen att ändå vara positiv i pausvilan.

Detta då Hammarby, en av nykomlingarna i årets damallsvenska, lyft sig rejält spelmässigt efter det tidiga baklängesmålet.

– De sätter press på oss och vi spelar in oss i deras fällor. Kanske lite premiärnerver, säger Häckens Julia Zigiotti Olme i halvtid.

Första Häckensegern

Men även om Hammarby fortsatte pressa favoriterna så skapade man inte någon riktigt, högoktanig kvitteringschans.

– Vi måste fortsätta träna på vissa grejer men det är en resa och det är bara att ta med sig de positiva delarna av matchen, säger Madelen Janogy.

Snarare var det närmare 0–2 när Alice Carlsson uppoffrande lyckades rädda ett Stina Blackstenius-avslut mot öppet mål i mitten av andra halvleken.

– Det är klart att jag inte är nöjd med det avslutet, säger Blackstenius.

Matchen slutade 0–1. Vilket innebär att BK Häcken (tidigare Kopparbergs/Göteborg) nu vunnit sina första tre damallsvenska poäng som just BK Häcken.

Se OBOS damallsvenskan – starta ditt abonnemang här!