AIK fortsatt jumbo efter tionde raka utan seger

Publicerad 2022-09-25

AIK hade chansen att ta sig upp på kvalplats i den damallsvenska tabellen.

Då slog Eskilstunas Paulina Nyström till med två mål på Skytteholms IP.

Matchen slutade 2–1 till gästerna och AIK ligger fortsatt sist med fem matcher kvar att spela.

AIK:s kräftgång i damallsvenskan fortsätter.

Inför den 21:a omgången hade laget nio raka seriematcher utan tre poäng.

På söndagseftermiddagen kom ännu ett tungt nederlag när laget förlorade med 1–2 hemma mot Eskilstuna United.

Sänkte AIK med dubbla fullträffar

Gästernas Paulina Nyström öppnade målskyttet i den första halvleken med ett hårt vristskott i det vänstra krysset.

När AIK:s Matilda Nildén gick ned i straffområdet strax innan paus ropade hemmalaget på straff utan att få gehör från domaren.

– För mig är det solklart. Det är givet att det ska vara en avblåsning. Jag förstår frustrationen i AIK-lägret, säger expertkommentatorn Pär Lagerström i Viaplays sändning.

Efter paus var Paulina Nyström framme igen med ett distinkt vänsteravslut på halv-volley.

– Ett fantastiskt fint fotbollsmål, säger Lagerström.

Jennie Nordins sena reducering hjälpte föga, slutresultatet skrevs till 2–1 till Eskilstuna. Nu har AIK en poäng och Umeå och Brommapojkarna mellan sig själva och fast mark i tabellen.

Parallellt förlorade nästjumbon Umeå IK hemma mot KIF Örebro med 1–3. Umeå tog ledningen men Örebro lyckades vända med tre snabba mål innan paus.

Ett hårt slag för Umeå som utöver tabelläget går igenom en ekonomisk kris där de behöver få in två miljoner kronor innan årsskiftet.

Eskilstuna vann över AIK – som är fast förankrat i botten i damallsvenskan.