Borta resten av säsongen efter fylleskandal

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Foto: Dan Mullan / Getty Images Europe

Championship-klubben Derby skakas av en fylleskandal.

Tre spelare var inblandade i en bilolycka – två av dem har åtalats för rattfylla och den tredje, lagkaptenen Richard Keogh, missar resten av säsongen på grund av knäskada.

– De kommer att få betala ett högt pris, säger klubben i ett uttalande.

Det var i början av veckan som flera spelare i Championship-klubben Derby avslutade dagen med att dricka stora mängder alkohol där de tidigare hade bowlat samt ätit middag för att förbättra lagsammanhållningen.

Men i stället har den försämrats.

Från kvällen har mittfältaren Tom Huddlestone lagt upp bilder på Snapchat (en social medieplattform) där anfallaren Mason Bennett bland annat spydde i en pissoar. Just Bennett var en av dem som sedan var inblandad i bilolyckan.

Han, Tom Lawrence och lagkapten Richard Keogh struntade i möjligheten att få skjuts som klubben gav dem och stannade i stället kvar, och körde sedan från puben Joiners Arms i Lawrences Range Rover.

Bennett och Lawrence satt fram och Keogh i baksätet, från puben kom de 2,3 kilometer innan de körde in i en vägskylt vid korsningen A6 och Burley Lane. Keogh, som har varit ordinarie för Irland i EM-kvalet, blev medvetslös efter krocken – och det var värre än så för 33-åringen.

Åtalas

– Till följd av en alkoholrelaterad olycka har Richard Keogh drabbats av en allvarlig knäskada som håller honom borta från spel resten av säsongen, säger Derby i ett uttalande enligt Daily Mail.

Lawrence och Bennett greps av polisen och har åtalats för rattfylla. Duon har friats mot borgen men ska befinna sig i rätten den 15 oktober.

– De tre kommer att utredas internt. Oavsett vilket straff de får förväntar vi oss att de kommer att utföra samhällstjänst, uttalar sig Derby.

– Spelarna vet att det är vid vissa tillfällen under säsongen som de får dricka alkohol tillsammans i en grupp i en kontrollerad miljö. Spelarna som var inblandade i olyckan kommer att få betala ett högt pris för sina handlingar, men vi vill också stötta dem i rehabiliteringen.

Derby ligger på 18:e plats i Championship, och har endast en seger efter åtta omgångar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN