Officiellt: Eden Hazard klar för Real Madrid

Dyraste försäljningen någonsin i klubben

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu är det officiellt.

Den belgiske superstjärnan Eden Hazard spelar i Real Madrid kommande säsong.

Under fredagen annonserade den spanska giganten att man köpt loss 28-åringen från Chelsea.

Grundsumman för övergången uppges ligga på över en miljard svenska kronor.

Ett flertal gånger har det rapporterats att det redan ska vara klart och att det bara handlat om en fråga när snarare än om det skulle offentliggöras.

Nu har det alltså offentliggjorts.

Under fredagskvällen, mitt under brinnande EM-kval, annonserade Real Madrid att Eden Hazard spelar i vitt till hösten.

Dyraste försäljningen någonsin

Belgaren har skrivit på ett femårskontrakt med Real Madrid, som enligt uppgifter betalar 100 miljoner euro, motsvarande över en miljard svenska kronor, för att lösa Hazard från sitt avslutande kontraktsår i London och Chelsea. Enligt bland annat The Standard ska det dessutom tillkomma flera prestationsbaserade klausuler som kan trissa upp priset med närmare en halv miljard till.

Oavsett hur mycket extra som läggs till på den miljardstora grundsumman så blir Hazard Chelseas dyraste försäljning genom tiderna.

Tongivande i Chelsea

Eden Hazard har under sina sju säsonger i blått varit en av Chelseas absolut mest tongivande spelare. 28-åringen har på 245 Premier League-matcher stått för 85 mål efter sin flytt från franska Lille 2012. 16 av målen kom under den gångna säsongen (2018/2918), där det också blev 15 assist. Han blev därmed den blott fjärde spelaren i Premier Leagues historia att göra minst 15 mål och 15 assist på en säsong.

Den dribblingsskicklige belgaren gjorde två mål och ett assist i det som blev hans sista match i Chelseatröjan, det vill säga i finalsegern med 4–1 i Europa League mot Arsenal.

Eden Hazard kommer presenteras för Real Madrid den 13 juni, efter landslagsuppehållet och den medicinska undersökningen.

Foto: Luca Bruno / TT
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.