Publicerad 2019-11-06

Cristiano Ronaldo såg ut att bryta sin frisparksförbannelse i Juventus.

Men på mållinjen ”stal” Aaron Ramsey målet.

Han kan i alla fall jubla över att Juventus är klara för slutspel efter en sen uppvisning av Douglas Costa.

De exakta stegen bakåt, den breda stansen och blicken fäst på målet är klassiska fotbollsbilder när Cristiano Ronaldo ställer upp för frispark.

Men på sistone har portugisen ifrågasatts i sin roll som Juventus givne frisparksskytt. En sammanställning i slutet av oktober visade hur han slagit 29 frisparkar sedan han kom till klubben.

20 har gått i muren. Noll har gått i mål.

Därför jublade nog Cristiano Ronaldo lite extra i fjärde minuten när Guilherme i Lokomotiv Moskva-målet tappade in hans frispark från vänster mellan benen och in i mål.

Men Cristiano Ronaldo står fortfarande på noll gjorda mål på frispark – för med ett par centimeter kvar till att bollen passerade mållinjen satte Aaron Ramsey fram tån och ”snodde” målet.

Ledningen kvitterades av Aleksej Mirantjuk kort därefter och Juventus såg ut att få nöja sig med en poäng i regnet. Men med två minuter kvar bestämde sig Douglas Costa för att bryta in från vänsterkanten. En solouppvisning, följd av ett vägspel och ytterligare en dribbling slutade i 2–1 för Juventus och säkrad plats i CL-slutspelet.

Klara för slutspel är även Bayern München som, med interrimtränaren Hans-Dieter Flick vid sidlinjen, hemmabesegrade Olympiakos med 2–0 efter mål av Robert Lewandowski och Ivan Perisic.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se