Cristiano Ronaldo

”Jag har bara precis börjat med det här”

Konstnären bakom hånade statyn: Kom på idén själv

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

En självlärd 40-åring som tidigare bara ställt ut två statyer.

Nu talar mannen bakom fotbollsvärldens just nu mest häcklade avbildning ut.

– Ronaldo gillade den, säger Emanuel Santos enligt Daily Mail.

Foto: TT

Cristiano Ronaldo fanns själv med på ceremonin när flygplatsen på hemön Madeira döptes efter sin fotbollshjälte. Portugisen fick, förutom sitt namn och sin bild i flygplatsens logga, också en byst av sig själv utanför entrén till avgångshallen.

”Tyckte han såg äldre ut”

Men reaktionerna blev inte vad stjärnan själv hade hoppats på. Nu talar konstnären, 40-årige Emanuel Santos, ut om den häcklade skapelsen som hade godkänts av Ronaldo på förhand.

– Cristiano såg foton som hans bror visade honom. Jag var själv tillsammans med hans bror på museet på Madeira och från meddelandena han fick tillbaka var det uppenbart att Cristiano tyckte om vad han såg, säger Santos till portugisisk media enligt Daily Mail och fortsätter:

– Han bad bara om några små korrigeringar för att ge honom ett särskilt ansiktsuttryck som han har när han är på väg att brista ut i skratt. Han tyckte också att den fick honom att se äldre ut och ville att den skulle jämnas ut lite för att få honom att se yngre ut. Men de gav båda tummen upp och gillade vad de såg.

”Hoppas den ska öppna nya dörrar”

Den självlärde konstnären, som bara skulpterat på heltid i två år och endast har två tidigare verk utställda på hemön Madeira, understryker samtidigt hur svårt det är att avbilda en känd person.

– Självklart har jag hört kommentarerna om att det finns utrymme för förbättringar här och där men det är svårt och slutresultatet kommer aldrig göra alla nöjda. Att återskapa en känd person, och inte vilken känd person som helst heller, är en komplicerad uppgift.

Men det var, trots de svårigheterna, Emanuel Santos själv som låg bakom idén till projektet som han hoppas ska göra honom mer berömd även bortom Madeira.

– Jag har bara precis börjat med det här jobbet och tanken var att något av den här storleken skulle öppna nya dörrar. Jag har andra projekt på gång redan men ju fler desto bättre.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dyra lån och sänk din månadskostnad - Ansök enkelt här.

Lendo

Publisert:

LÄS VIDARE

Fem alternativa teorier: Det gick fel med Ronaldo-statyn

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Cristiano Ronaldo