La Liga

Ronaldo och Messi nära bli lagkamrater

Av: 

Mattias Karlsson

FOTBOLL

Cristiano Ronaldo och Lionel Messi vara nära bli lagkamrater i Barcelona.

När portugisen var i Sporting Lissabon blev den katalanska klubben erbjuden honom.

– Agenten sa att det fanns en spelare för vilken Manchester United är villig att betala 19 miljoner euro, jag skulle få honom för 17, säger ex-presidenten Juan Laporta.

Portugisen Cristiano Ronaldo, 35, och argentinaren Lionel Messi, 33, har fem respektive sex Ballon d’Or som världens bästa fotbollsspelare. De har aldrig spelat tillsammans.

Juan Laporta avslöjar nu i en intervju med Barcelona-sajten Iniestazo att det kunde har blivit aktuellt redan för många år sedan.

– Vi hade precis värvat Ronaldinho och Rafa Marquez. Jorge Mendes, som var Rafa Marquez agent, föreslog också att vi skulle ta med oss ​​en pojke som hette Cristiano Ronaldo. Vi hade redan investerat i Ronaldinho och var därmed mer än väl positionerade, då spelade Ronaldo mer på kanten och på mittfältet. Vi tackade nej och det ångrar jag inte, säger Juan Laporta.

Flyttat runt

Året var 2003 och Cristiano Ronaldo skrev en kort tid senare på för Manchester United. 2009 flyttade portugisen vidare till Barcelonas ärkerival Real Madrid, under nio säsonger duellerade de båda offensiva stjärnorna i La Liga innan ”CR7” flyttade vidare till Juventus. Medan Lionel Messi hittills blivit trogen Barcelona under hela sin seniorkarriär sedan 2004.

Juan Laporta var president i Barcelona från 2003 till 2010. Han är aktuell inför en ny mandatperiod, för att i så fall efterträda ifrågasatta Josep Bartomeu. Löftet är att övertyga Lionel Messi att förlänga sitt kontrakt.

– Jag tror att jag har fördelen framför de andra kandidaterna att jag hade ett bra förhållande med Leo under min första mandatperiod. Jag är säker på att han skulle uppskatta det erbjudande jag skulle ge honom, och skulle stanna, säger Joan Laporta.

Dominerat tillsammans

Ronaldo och Messi har mött varandra i 36 matcher. Messi har vunnit 16, Ronaldo 11. Ronaldo har vunnit Champions League fem gånger, Messi fyra gånger. Ronaldo har sju mästerskap, Messi tio. På totalt 1619 matcher gjorde de tillsammans gjort 1305 mål.

Ronaldo fick Ballon d’Or 2008, 2013, 2014, 2016, 2017. Messi 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019. Frågan är vad de kunde ha uträttat tillsammans.

Presidentvalet i Barcelona äger rum den 24 januari.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - klicka hem dina här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Anklagar Neymar efter rasistbråket: ”Du är skräp”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga

FC Barcelona

Cristiano Ronaldo

Lionel Messi

Fotboll