Manchester United ute ur Champions League – trots tysk kollaps

Uppdaterad 2021-05-17 | Publicerad 2020-12-08

Manchester Uniteds Champions League-fiasko är fullbordat.

Trots seger i de två första gruppspelsmatcherna är engelsmännen ute ur turneringen.

Leipzig vann med 3–2.

I 80 minuter var Victor Lindelöfs Manchester United inte ens nära att hota Leipzig i den sista gruppspelsmatchen.

Tyskarna gjorde lite som de ville under den första halvleken och hade 2–0 i halvtid trots att Emil Forsberg bränt ett jätteläge fram till trean.

När Forsberg väl blivit utbytt efter knappa timmen kom till slut 3–0 när Justin Kluivert påpassligt höll sig framme och överlistade David de Gea.

Men engelsmännen sprattlade på något märkligt sätt till och gjorde match av det.

Europa League

Med tio kvar att spela trollade gästerna fram en billig straff som Bruno Fernandes kunde förvalta och när Paul Pogba några minuter nickade in ytterligare en reduceringsboll blev det spännande.

Men när slutvisslan ljöd i Leipzig stod det klart att Manchester United är utslagna ur Champions League. Nu väntar Europa League efter årsskiftet trots att britterna stod på sex poäng efter de två inledande gruppspelsmatcher, mot PSG och Leipzig.

– Vi presterar inte tillräckligt bra som lag. Det är en tränares ansvar. Vi kom aldrig igång, säger Unitedtränaren Ole Gunnar Solskjaer efter matchen.