Inter till final efter utklassning

Publicerad 2020-08-17

Kross – och vidare till final.

Dessutom slog Romelu Lukaku nytt rekord.

Inter utklassade Sjachtar Donetsk i Europa League-semifinalen. Och ställs nu mot Sevilla i final som avgörs på fredag den 21 augusti i tyska Köln.

Milanolaget tog sig dit via 5–0-seger, där båda i anfallsduon, Lautaro Martinez och Romelu Lukaku, blev tvåmålsskyttar. Argentinaren blev det först, han nickade in öppningsmålet och med dryga kvarten kvar av andra halvlek placerade han in 3–0. Och sedan på sex minuter kom Lukaku ikapp, först placerade han in 4–0 och fastställde slutresultatet när han efter lång löpning tryckte in bollen.

Lukaku har nu gjort mål i tio raka Europa League-matcher, något som är ett rekord i turneringen.

Inter ska nu spela sin första final i Europa League sedan 1998, då hette den Uefa-cupen. Då vann de mot Lazio med 3–0 på Parc des Princes.

En seger i årets final ska ge en plats i gruppspelet i nästa säsong av Champions League. Men eftersom båda årets finalister, Inter och Sevilla, redan är kvalificerade via ligaplaceringar går direktplatsen till Rennes. De, som slutade trea i avbrutna Ligue 1, slipper kvala för att nå gruppspel.