Zlatan osäker på framtiden i Milan

”Fortsätter det så här är det osannolikt att ni ser mig i Milan nästa säsong”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att lämna kryptiska svar om framtiden.

I en längre intervju med Gazzetta dello Sport kritiserar han också Milans vd Ivan Gazidis, och ger samtidigt en känga till klubbens nya(?) tränare.

– Vem är ens Ralf Rangnick? Jag vet inte ens vem han är, säger en kritisk Zlatan.

Imorgon, lördag, släpper Gazzetta dello Sport sitt helgmagasin Sportsweek, där en längre intervju med Zlatan Ibrahimovic, 38, finns med.

Men redan nu har en liten del av intervjun publicerats, där Zlatan bland annat kritiserar Milans vd Ivan Gazidis.

– Om situationen fortsätter vara som den är, är det osannolikt att ni ser mig i Milan nästa säsong, säger anfallsstjärnan enligt sajten Football-Italia, som i sin tur hänvisar till Gazzettan.

”Kanske borde lägga av”

Zlatans kontrakt går ut 31 augusti, och efter onsdagens vändning mot Juventus, 0–2 till 4–2, gav han ett kryptiskt svar på sin framtid i Milano-klubben.

– Det är mycket möjligt att Milanfansen redan har sett mig live här för sista gången, sa han då.

I intervjun med Gazzettan fortsätter stjärnan med sina kryptiska hintar, och nämner även möjligheten att hänga upp skorna för gott.

– De sa att det är för enkelt att lägga av i USA, så jag kom tillbaka till Milan. Sen kom den här coronasituationen och jag började tänka att det kanske var ett tecken på att jag borde lägga av, säger Zlatan till Gazzettan och fortsätter i tredje person:

Ralf Rangnick ryktas bli Milans nya tränare.
Foto: Jens Meyer / TT NYHETSBYRÅN
Ralf Rangnick ryktas bli Milans nya tränare.

Dålig relation till ledningen

– Ibra föddes till att spela fotboll, och han är fortfarande bäst på att spela fotboll. Vi får se hur jag känner om två månader. Vi får också se vad som händer med klubben. Om situationen fortsätter vara som den är, är det osannolikt att ni ser mig i Milan nästa säsong.

Sedan Milans vd Ivan Gazidis valde att sparka ena sportchefen, Zvonimir Boban, har relationen mellan Zlatan och ledningen varit allt annat än bra.

Bland annat rök också Zlatan och Gazidis ihop på en träning på Milanello för en månad sedan.

Att dessutom Gazidis ser ut att ha gjort klart med tysken Ralf Rangnick som ny tränare (och eventuellt som ny sportchef likaså) är inget som uppges falla Zlatan i smaken.

– Vem är ens Ralf Rangnick? Jag vet inte ens vem han är, säger superstjärnan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.