Rantie ut på bår och Eriksson utbytt med lårkaka

Malmö FF gick upp andra plats i allsvenskan efter 3–1 borta mot Halmstad.

Men segern blev dyrbar – lagets två stjärnanfallare skadade sig.

En stukad fot för Tokelo Rantie, en lårkaka för Magnus Eriksson.

– Katastrof för Malmö som bygger hela sitt anfallsspel runt de här två, säger experten Jon Persson i C More.

Malmö FF

Matchen var bara tolv minuter gammal när MFF:s anfallspar samspelade till 1–0.

Hypersnabbe Tokelo Rantie hann ikapp en boll vid kortlinjen och vände bort mittbacken Peter Nyström. Formstarke Magnus Eriksson vräkte sedan upp bollen i krysset.

Tio minuter senare blev samme Eriksson nedriven i straffområdet av Halmstads lagkapten Rickard Magyar. Hans dito i MFF, Jiloan Hamad, klev fram från elva meter och placerade snyggt in 2–0 i målvaktens högra hörn.

Tog revansch för straffen

Magyar revanscherade sig efter straffsituationen och nickade in reduceringen, 1–2, innan pausvilan.

Med dryga halvtimmen kvar av matchen såg Eriksson ut att vrida till knäet och grinade illa. Efter en kort stunds vila, och behandling med kylsprej, kunde han spela vidare.

Och tur var väl det för MFF.

Med en läcker boll frispelade han Tokelo Rantie, i misstänkt offsideläge, som iskallt fintade bort målvakten och rullade in slutresultatet 3–1.

”Kan vara en väldigt svår skada”

Strax efter målet blev Eriksson utbytt och efter matchen bekräftades att han hade fått en lårkaka.

Ännu värre skulle det bli för skåningarna.

Sydafrikanen Rantie bars ut på bår i den 89:e matchminuten med en stukad fot. Efter slutsignalen kunde han gå för egen maskin men haltade betänkligt och hade foten kraftigt tejpad.

– Det kan vara en väldigt svår skada, det beror på hur man har tyngden på foten. Anfallssidan är den enda lagdel där MFF inte har någon bredd, sa experten Martin Åslund i C More.

Sedan tidigare finns Dardan Rexhepi på skadelistan med en bristning i baksida lår.

Resultatet innebär att Malmö är tvåa i allsvenskan med 35 poäng, två färre än serieledande Helsingborg som dock har en match till godo.