Så ska Sverige stoppa Kane: ”Är livsfarlig”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

SAMARA. Han har redan gjort sex mål och satt skräck i motståndarna. 

Ska Sverige till semifinal måste laget stoppa Harry Kane. 

– Han är livsfarlig, säger Andreas Granqvist. 

Harry Kane har öst in mål i VM och leder skytteligan. Ola Toivonen berättade tidigare i veckan om sin oro för att möta Tottenhamstjärnan. 

– Jag träffade på honom min första match i Sunderland och trodde att han skulle vara smal och lång. Men det var nästan en fullvuxen 21-åring. Jag vill inte ens tänka på hur han ser ut nu, live, när han är 24. Fantastisk fotbollsspelare, sa han. 

Även Andreas Granqvist har stor respekt för Kane. 

– Han är livsfarlig i boxen. När han väl får lägena missar han inte ofta. Det är en rörlig anfallare som är bra på huvudet. Det gäller att vi hela tiden är med. I de matcher vi har spelat så har vi släppt kanterna och låtit motståndarna komma till mycket inlägg. Då gäller det att vi är vaksamma därinne; att vi plockar bort honom, säger han. 

Jämförs med Giroud

Sverige har dock en plan för att stoppa stjärnan. 

– Han är ganska lik (Oliver) Giroud i Frankrike: stor, stark i boxen men kanske lite snabbare och rörligare. Men det är samma typ och vi lyckades väldigt bra med det mot Frankrike, säger Granqvist och fortsätter: 
– Det gäller att vi är tajta i boxen och att den gubben som ligger på honom tar upp honom och är lite mer markeringsinriktad när det kommer inlägg.

”Får inget gratis”

Tom Prahl har scoutat England och tror att Sverige mittbackar kommer att göra det svårt för stjärnan.

– Det finns inget recept att stoppa Kane i avslutssituationer mer än att man får agera som man gör med alla. Men hela vår backlinje med Vigge och Granen är bra, där får Kane ingenting gratis, säger han. 

Även Martin Olsson litar på att Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf kommer att plocka bort Kane. 

– Kane är den viktigaste spelaren, den som gör mål. Granen och Vigge, det är de två som får stoppa honom. Men vi ska jobba hårt som ett lag också, vi måste stoppa deras inlägg så minskar man hans chanser att göra mål, säger han och fortsätter: 

– Det blir upp till försvararna att vara fokuserade hela matchen som de alltid är så det är inget jag är speciellt orolig över. 


Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.