McGregor hyllar Putin efter VM: ”En av de största ledarna”

Publicerad:

FOTBOLL

Pengar, religion och politik brukar sägas vara samtalsämnen man inte talar öppet om.

MMA-fajtern Conor McGregor struntade fullkomligt i detta och hyllade den kontroversielle, ryske presidenten Vladimir Putin på sin Instagram efter att denne bjudit in irländaren till VM-finalen.

Den här mannen är en av de största ledarna i vår tid”, skriver McGregor.

Irländaren Conor McGregor är en av idrottsvärldens mest karismatiske profiler. MMA-kämpen är tidigare UFC-mästare i både fjäder- och lättvikt (samtidigt), dessutom gav han sig in i boxningens värld 2017 då han gick en match mot den världskände boxaren Floyd Mayweather Jr.

Han är dessutom allmänt känd för att vara en man som säger vad han tycker, i alla lägen.

Efter att han attackerade en buss fylld med fajters på öppen gata i New York – och fått massvis med kritik riktad mot sig – har 30-åringen däremot legat lugnt ett tag.

”Det var en ära för mig”

Efter VM-finalen mellan Frankrike och Kroatien stod Conor McGregor för ett något plumpt uttalande på sitt eget Instagram-konto.

På flera bilder poserar MMA-stjärnan tillsammans med den kontroversielle, ryske presidenten Vladimir Putin. Han hyllade även presidenten för ett väl genomfört VM, då Ryssland var värdnation för mästerskapet.

I dag blev jag inbjuden till VM-finalen som en gäst till den ryska presidenten Vladimir Putin. Den här mannen är en av de största ledarna i vår tid och jag var hedrad att få delta under ett så pass stort evenemang tillsammans med honom”, skriver han bredvid bilderna.

Det var en ära för mig Mr. Putin. Tack ska du ha och grattis till ett fantastiskt VM”.

Kritiseras för sina bilder

Efter att McGregor publicerade bilderna på sig själv tillsammans med den ryske presidenten blev flera av hans följare tokiga och riktade skarp kritik mot irländaren.

Många skrev och ifrågasatte hans val att kalla Vladimit Putin för ”en av de största ledarna i vår tid”. Han kritiseras för att han hyllar en politisk ledare som öppet har agerat homofobiskt och rasistiskt samt flitigt förknippas med politisk korruption.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.