Uppdaterad 2016-06-13 | Publicerad 2016-06-12

Men för Kristianstad blir krisen allt djupare

Mia Jalkerud gjorde alla sex målen i Djurgårdens seger över Lidköping.

Djurgårdens succé i allsvenskan fortsätter.

Segern mot jumbon Kristianstad var nykomlingens tredje raka hemmaseger och nu seglar laget upp som en verklig utmanare om en topplacering den här säsongen.

På andra sina stod ett krislag som är på väg att göra en motsatt resa.

Djurgården kom från elitettan till den här säsongen och har ett långsiktigt mål om att bli det storlag som det en gång var och att spela i Champions League om fem år.

I år var målet att hålla sig kvar.

Men starten lovar betydligt mer än så.

Vunnit hälften av matcherna

Hemmasegern mot Kristianstad var Stockholmslagets fjärde seger på de inledande åtta matcherna och ligger fyra i tabellen.

Lagets skyttedrottning Mia Jalkerud stod bakom 2-0-segern mot tabelljumbon efter ett läckert mål i slutet av den första halvleken och 26-åringen är nu uppe på fem mål. Hanna Lundqvist fastställde sedan slutresult 2-0 i den 85:e minuten.

Kristianstads kris allt djupare

För Kristianstad innebar förlusten helt andra känslor. Laget, som ännu inte tagit någon seger, står kvar på sina ynka två poäng – och har dessutom ett konkurshot hängande över sig.

Redan i vintras sänktes spelar- och ledarlönerna i jakten på att säkra elitlicensen och även på det sportsliga planet har man nu skapat sig en rejäl uppförsbacke i kampen om att hålla sig kvar i toppfotbollen.

Kristianstad slutade sjua i fjol och femma året innan.