Torino gick mot en sensationell poäng mot Juventus.

Då klev en rutinerad herre fram.

Andrea Pirlo, 35, frälste ”Juve” i den 93:e matchminuten med ett kanonskott.

Tabellettan Juventus såg ut att tappa poäng i Turin-derbyt.

Hemmalaget tog visserligen ledningen i den 15:e minuten när Arturo Vidal satte 1-0 på straff. Men det var Torinos Bruno Peres som stod för matchens prestation med en solorusch och ett kanonskott i den 23:e minuten. Det var blott andra gången på åtta månader som Juventus släppte in ett mål på hemmaplan i Serie A. Det var också Torinos första derbymål mot Juventus på tolv år.

Bortdömt mål

Juventus hade förtvivlat svårt att skapa tryck på Torino och anfallspelet gick långa stunder i stå. Arturo Vidal hade ytterligare en boll i nät men chilenaren låg offside, något den assiterande domaren hade koll på. Att det var frustrerat i ”Juve” visade Stephan Lichtsteiner prov på, när han visades ut i den andra halvleken.

Torino saknade absolut inte chanser till att avgöra matchen och hade flera bra lägen att plocka hem en skrällseger.

– Ett kryss hade varit ett rättvist resultat, säger Juventustränaren Massimiliano Allegri.

Tryckte till utifrån

Men det blev Andrea Pirlo som fick sista ordet.

I den 93:e minuten avlossade 35-åringen ett skott utifrån med sin finkänsliga högerfot och bollen borrade sig in bakom Jean-François Gillet i Torinos mål. Det var för övrigt Pirlos första skott på mål under hela matchen – snacka om att välja sina tillfällen.

– Helt underbart att vinna ett derby i sista sekunden, speciellt när du är nere på tio man. En väldig tillfredställelse. Vi tillägnar segern våra fans, säger Pirlo till Sky Sport Italia.

Pontus Jansson och Alexander Farnerud satt på bänken i Torino.