Den franska kritiken har varit hård mot Zlatan Ibrahimovic i samband med måltorkan.

Men efter succématchen i går är han förlåten.

”Han belönades för sin envishet med ett magnifikt mål”, skriver Le Parisien.

l'Equipe i dag.

Zlatan Ibrahimovic fick göra slut på måltorkan när hans Paris Saint Germain körde över Guingamp 3-0 hemma på Parc des Princes i går kväll.

Svensken punkterade matchen definitivt med 3-0-målet i den 83:e minuten. Innan dess hann han även assistera fram Javier Pastore till PSG:s 1-0 och andraassistera Angel Di Maria till 2-0-målet.

Och i dag är Zlatan förlåten i fransk press – där han varit hårt kritiserad de senaste veckorna.

Anfallaren får genomgående näst högst betyg, bakom lagkamraten Javier Pastore.

”Bör höja hans moral”

Av Le Parisien får han en sexa i betyg – på en tiogradig skala – med motiveringen:

”Intressant samarbete med Pastore hela kvällen. Han försökte en hel del och belönades för sin envishet med ett magnifikt mål. Efter målet hytter han med näven, arg och säkert lättad”.

I Maxifoot får Zlatan 6,5 i betyg med motiveringen:

”Förbättrades klart! Med hans underbara skott i den 20:e minuten som nästan hittade krysset fick vi se den store Ibra igen på riktigt. Hans sena mål bör höja hans moral, särskilt då han var inblandad i de två andra målen. Han deltog också i spelet och testade lyckan flera gånger”.

Straffmissade

Paristeam sträcker sig till en sjua i betyg och menar att svensken låg bakom segern.

Laurent Blanc väntade sig ett svar från anfallaren, och vilket svar han fick. Med ett mål och två assist kan man lugnt säga att svensken satt sin prägel på matchen”.

Ansedda l’Equipe ger Zlatan och Pastore samma betyg, en sjua, och motiverar svenskens betyg:

”Iblandad i alla PSG:s mål, även om straffmissen fick påminna oss om den tuffa tid han haft på sistone”…