Tottenham vidare i FA-cupen – nu väntar ”Englands värsta plan”

Uppdaterad 2018-02-08 | Publicerad 2018-02-07

Se FA-cupen på Kanal 5 och Eurosport samt fler höjdpunkter från FA-cupen på Eurosport.se

Tottenhamspelarna såg stundtals ut att vara i himmelriket i FA-cupmatchen mot Newport County.

I nästa omgång kan de få spela i ett månlandskap.

– Jag vill inte behöva skämmas för planen, säger motståndarna Rochdales manager Keith Hill.

Rochdale gick vidare till FA-cupens femte omgång efter att ha vunnit omspelet mot Millwall.

Länge var det dock oklart om matchen skulle kunna spelas över huvud taget. I slutet av januari ställdes Rochdales ligamatcher mot Southend United och Wigan Athletic in eftersom den vattensjuka planen på Spotland inte var i speldugligt skick.

Men tack vare mycket sand och ett stort engagemang från frivilliga blev det match på tisdagskvällen. Rochdale, bottenlag i League One, ligger långt efter Championshiplaget Millwall i seriesystemet, men var bättre på att hantera underlaget och vann med 1–0.

Pochettino: Hört talas om planen

Nästa vecka är det storklubben Tottenhams tur att försöka bemästra den svårspelade planen, som i The Mirror kallas den värsta i det engelska ligasystemet.

– Jag hoppas att vi kan få den i bättre skick, jag vill inte ha någon negativ press på klubben. Vi gör saker på rätt sätt i den här klubben. Jag vill inte behöva skämmas för planen, säger Rochdales manager Keith Hill till BBC.

Efter Tottenhams seger mot Newport County på Wembley fick managern Mauricio Pochettino frågor om Rochdales plan.

– Jag har hört talas om planen, men båda lagen måste spela på den. Vi måste lära oss, säger han enligt sajten Football London.

Comeback för Rose och Alderweireld

Pochettino vilade storstjärnorna Harry Kane, Delle Alli och Christian Eriksen från start på onsdagskvällen. I deras frånvaro klev framför allt Erik Lamela och Son Heung-Min fram. Duon var involverad i det mesta som hemmalaget skapade framåt i första halvlek och ordnade 2–0-målet tillsammans. Son avancerade in i straffområdet och spelade fram Lamela som smekte bollen förbi Joe Day i Newportmålet. Målet var argentinarens första för Tottenham på 504 dagar.

Drygt tio minuter tidigare hade Spurs tagit ledningen efter att Newport-försvararen Dan Butler styrt in Moussa Sissokos inspel i eget mål.

I andra halvlek byttes Christian Eriksen och Delle Alli in för Tottenham. Den senare hade flera lägen att göra 3–0. bland annat en boll i ribban, men matchen slutade 2–0.

I Tottenham gjorde både Danny Rose och Toby Alderweireld comeback efter lång skadefrånvaro.