Solskjaer vill bli permanent tränare

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Ole Gunnar Solskjaer vill bli permanent United-tränare.

Och han har ett krav till alla sina spelare.

– I United så måste man vara en lagspelare. Jag tror inte någon har varit på bänken mer än mig och man ska ta chansen när man får den, säger norrmannen.

Under fredagen höll Ole Gunnar Solskjaer sin första presskonferens som tillfällig tränare för Manchester United. Det tydligaste budskapet? Att norrmannen helst vill att bihanget ”tillfällig” försvinner. Solskjaer vill fortsätta träna klubben även när den här säsongen är över.

– Jag drömmer om att vara här längre. Allt annat hade varit oärligt mot mig själv. Jag hade ett perfekt liv där hemma i Norge, men så fick jag den här möjligheten.

Vill jobba vidare

Han fortsätter:

– Jobbet är mitt att göra och jag ska göra det så gott jag kan de närmaste sex månaderna. Jag förstår att det är många tränare som vill hjälpa den här klubben. Jag är en av dem, men vi har inte snackat om det.

Foto: Jason Cairnduff / X03805

Solskjaers KRAV

Solskjaer betonade också att han kräver skärpning i ledet. Det finns inte plats för frifräsare och egoister i Manchester United, slår han fast.

– I United finns det krav. Det är att du måste vara en lagspelare. Jag tror inte någon har varit på bänken mer än mig. Spelarna vet aldrig när de får chansen, och jag har sagt att de måste ta den när de får den.

Om relationen till Pogba

Storstjärnan Paul Pogba hade en vida omtalad konflikt med José Mourinho. Solskjaer verkar inställd på en mer hälsosam relation.

– Han är en fantastisk kille. Han är en världsmästare. Sedan jag hade honom i Uniteds reservlag så har han inte förändrats så mycket – bortsett från att han har blivit en bättre spelare. Han är en av många som jag önskar att få ut mer av.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.