Dif-nyförvärvet riskerar missa mötet med Kalmar

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Omar Eddahri
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Omar Eddahri

Omar Eddahri fick en känning under träning tidigare i veckan.

Nu riskerar nyförvärvet att missa Djurgårdens möte med Kalmar.

– Det kan ta 1-2 dagar eller max en vecka, säger Özcan Melkemichel.

Med 0–5-förlusten mot Häcken i färskt minne har Djurgården tränat på under veckan inför helgens möte med Kalmar.

I samband med fredagens träning saknades dels målvakten Andreas Isaksson som hade fått ledigt samt nyförvärvet Omar Eddahri.

– Han fick en liten känning i hälsenan i går. Det är ingen smäll eller så, det är en liten överansträngning, förklarar tränaren Özcan Melkemichel.

– Men det är inget som kommer hålla honom borta länge, det kan ta 1–2 dagar eller max en vecka.

Missar han mötet med Kalmar?

– Det vet vi inte än, vi får ta det dag för dag.

”Var en käftsmäll”

I övrigt menar Melkemichel att det nu gäller för laget att lägga förra omgångens haveri åt sidan.

– De körde över, det var en käftsmäll. Inget snack om saken. Å andra sidan så kan det hända en gång på 150 matcher, och det hände för att vi inte gjorde rätt saker, säger tränaren.

– Vi har gått igenom matchen och vissa grejer som vi har varit jäkligt bra på gjorde vi inte tillräckligt bra, samtidigt som Häcken gjorde sina saker väldigt bra. Det var inget som överraskade oss i deras spel, men vi gjorde det dåligt. Jag tror inte Häcken har varit så effektiva på många, många år.

Hur har ni gjort för att komma på banan igen?

– Det var helt enkelt en total genomklappning och en match som vi nu har lagt åt sidan och lärt oss utav den. Att säga ”slappna av” är kanske fel, men någon gång händer sådana här saker.

Kalmar, som gjorde en stark vår men har blandat och gett efter omstarten, är inget motstånd man kör över, menar Melkemichel.

– De gjorde en riktigt bra match mot Östersund, skapade många målchanser och höll ihop det bra. Kalmar är inget dåligt lag på något sätt, de har många kvalitetsspelare också, säger tränaren.

– Men det är klart, det är vår hemmaplan och kommer man från en 0–5-förlust så vill man ju så klart gå in för att vinna. Det är viktigt för oss själva, gruppen och hela föreningen efter en sådan käftsmäll.

”Får göra om någon annan till forward”

Många förväntade sig nog att Djurgården skulle plocka in ytterligare en anfallare innan fönstret stängde. Så blev det inte.

– Alla har gjort det och jag vet också att klubben och Bosse har jobbat för att få in en anfallare. Nu fick vi inte in någon som passade och det är bara att gilla läget. Det är inte mycket vi kan göra, säger Özcan Melkemichel och tillägger skämtsamt:

– Vi får väl göra om någon annan till en forward.

Bland uppskriva anfallare finns det just nu tre namn, Kerim Mrabti, Omar Eddahri och Aliou Badji, inklusive några mittfältare som kan flytta upp om det skulle behövas.

– Chili (Edward Chilufya) ser ganska pigg ut, vi får lite andra egenskaper med honom. Dzenis (Kozica) hoppas jag också kan ta upp den kampen och sen har vi Omar, säger Melkemichel.

– Ingen av dem är renodlad forward men hittar vi bara ett sätt att få in dem så kan vi nog bli jobbiga i alla fall.

Publicerad:

LÄS VIDARE