Trinity Rodman gick som tvåa i NWSL-draften

Av: Moa Berander

Publicerad:
Uppdaterad:
Trinity Rodman.
Foto: Instagram
Trinity Rodman.

FOTBOLL

Trinity Rodman, 18, blev den yngsta någonsin att draftas till NWSL på onsdagen.

Hon är dotter till basketlegendaren Dennis Rodman.

– Att vara med i draften i min situation och ålder är galet, säger talangen.

På onsdagen genomfördes draften till den amerikanska fotbollsligan, NWSL. The Washington Spirit hade andra valet och valde då den yngsta kvinnan som någonsin har draftas till ligan.

Trinity Rodman är en stor fotbollstalang, som har representerat USA:s U20-landslag och spelat fotboll på collegenivå, för Washington State.

– Att vara nummer två och gå till ett fantastiskt lag är bortom denna värld, jag kunde inte be om något mer, säger hon till ESPN efter draften.

Foto: AP Foto
Basketlegendaren Dennis Rodman 2005

”Inte bara Rodmans dotter”

18-åriga Rodman är inte den första i familjen att ha en fallenhet för idrott. Hennes pappa är basketlegendaren Dennis Rodman, som är mest känd för att ha varit en del av de Chicago Bulls-lag som vann NBA tre år i rad under 90-talet. Han spelade då tillsammans med Michael Jordan.

– Han var en fantastisk atlet, och jag fick de generna från honom, men jag är exalterad över att bli känd som Trinity Rodman och inte bara som Rodmans dotter, säger Trinity Rodman om sin pappa.

Även Trinitys bror, DJ Rodman, har ärvt de atletiska generna. Han följer än mer i sin pappas fotspår och spelar basket på collegenivå.

22-åriga Emily Fox gick som förstaval i draften, och valdes av Racing Louisville.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.