Eredivisie

U21-stjärnan nära svenskklubben – för 14 miljoner kronor

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

Daleho Irandust är mycket nära en övergång till Groningen, vilket GP tidigare rapporterat.

Häcken har accepterat ett bud och holländarna är redo att betala hela 14 miljoner kronor för 22-åringen – trots kort tid kvar på kontraktet, erfar Sportbladet.

Ett extra dragplåster: chansen att spela ihop med Arjen Robben, 36.

Groningen och svenska spelare går lång väg tillbaka. Janne Nordström var först på 1970-talet och sedan 1990-talet har en strid ström med blågula, som Rasmus Lindgren, Marcus Berg, Andreas Granqvist och Petter Andersson, flyttat till den nordholländska universitetsstaden.

Nästa spelare till svenskklubben

Nu är Häckens och U21-landslagets Daleho Irandust näste spelare på tur och mycket nära att göra flytten.

GP avslöjade tidigare under torsdagen att Häcken har accepterat ett bud från Eredivisies tabellsexa.

– Det jag kan säga är att vi har konkreta bud på honom. Så mycket mer kan jag inte kommentera, sa Häckens sportchef Martin Ericsson till tidningen.

Första allsvenska laget igång

När den allsvenska trean under torsdagen rekordtidigt körde i gång med träningen på Bravida Arena sa Irandust om uppgifterna om Groningen till GP:

– Det kan jag inte säga något om. Så, inga kommentarer.

Sportbladets nederländska källor med god insyn i klubben bekräftar dock uppgifterna – Irandust är mycket nära en transfer och Häcken får, om de sista pusselbitarna faller på plats, mycket bra betalat för en spelare som bara har elva månader kvar på kontraktet.

Groningen har länge haft 22-åringen, som gjort 3 A- och 8 U21-landskamper, under uppsikt.

– Det är precis den spelartypen, en offensiv mittfältare, kreativ och poänggörande, som Groningen behöver just nu, säger en holländsk källa till Sportbladet. De vill ha honom nu i januarifönstret.

Enligt Sportbladets uppgifter är den holländska klubben redo att betala hela 14 miljoner kronor för Irandust.

Delförklaringar till den ”höga” prislappen är att flera klubbar är på jakt efter 22-åringen men också också succén som jämnårige Jesper Karlsson gjort i AZ.

Alkmaarklubben betalade 27 miljoner kronor (bonusar tillkommer) i september förra året för Karlsson när Elfsborgsspelaren bara hade 1,5 år kvar på avtalet.

3,5 miljoner för Bråtveit

En extra krydda för Daleho Irandust vid den troliga flytten till Groningen: chansen att träna och spela ihop med en nederländsk legendar.

Efter att ha lagt av sommaren 2019 gjorde i somras Arjen Robben, 36, comeback i sin moderklubb för att hjälpa föreningen i en svår ekonomisk situation under coronapandemin.

Den tidigare Real Madrid- och Bayern München-stjärnan har spelat i två matcher, båda på hemmaarenan Euroborg den här säsongen.

Groningen har redan gjort klart med att man lånar in Djurgårdens målvakt Per Kristian Bråtveit i sex månader med en köpoption, enligt Sportbladets uppgifter, på 3,5 miljoner kronor.

I klubben finns sedan tidigare svenskarna Ramon Pasqal Lundqvist och Gabriel Gudmundsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Klart: Oscar Jansson Pekings nya målvakt

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Eredivisie

Arjen Robben

Rasmus Lindgren

Marcus Berg

Andreas Granqvist

FC Groningen

BK Häcken