Degerfors stormar mot allsvenskan

Publicerad 2020-10-05

Sjätte raka.

Degerfors behåller sin supersvit i superettan.

Stora Valla närmar sig att bli en allsvensk arena 2021. För laget som spelar där, Degerfors, stormar mot Sveriges högstaliga. På måndagskvällen tog laget sin sjätte seger i rad efter 4–1 mot Västerås.

– Jag tycker vi är alldeles för slarviga egentligen. Det är bra, men vi kan några snäpp till, tycker jag. Men vi vinner ändå, så det är en styrka i sig, säger Victor Edvardsen till Dplay.

Visserligen hamnade de i underläge när Filip Tronet spräckte nollan i inledningen av första halvlek. Men sedan avgjorde de rödvita matchen på nio minuter.

Från matchminut 34 till 43 gick Degerfors från 0–1 till 3–1, Victor Edvardsen kvitterade och de två följande målen var snarlika varandra. Vid båda befann sig Villiam Dahlström nära kortsidans linje och passade centralt till en fristående lagkamrat framför mål, och Axel Lindahl och Christos Gravius blev enkelt målskyttar.

Leder med åtta poäng

Västerås skapade sedan flera chanser för en reducering, men den uteblev. I stället stängde Edvardsen matchen när han blev tvåmålsskytt efter knappa timmens spel med ett placerat skott, framspelad av Dahlström. Som nu har gjort tio mål och tio assist på 21 matcher i superettan, förra säsongen spelade 23-årige anfallaren i division 2.

4–1-seger för Degerfors, som leder superettan med åtta poäng till tvåan Halmstad och tio till kvalplatsinnehavaren Jönköpings Södra.