AIK åkte på straff och utvisning på tilläggstid

Tungt för AIK

Straff och utvisning – på tilläggstid.

AIK tappade segern mot Örebro.

– Han utnyttjar situationen, säger Robert Åhman Persson till Sportbladet.

Matchen mellan AIK och Örebro fick skjutas upp 15 minuter efter att gästerna fastnat i trafiken och anlänt sent till Behrn Arena. Det verkade dock inte störa AIK.

Redan efter 20 minuter kom 1-0. Martin Mutumba fick ett skott på mål, men Jonas Sandqvist stod för ett svagt ingripande och släppte retur ut till Celso Borges som inte gjorde något misstag.

Kvitteringen kom dock drygt tio minuter senare efter att Mohammed Saeid satt sitt första allsvenskan mål.

”Jävligt surt”

I den andra halvleken ökade Viktor Lundberg på till 2-1. Det såg ut att räcka till seger och tre viktiga poäng. Men på tilläggstid blåste domaren straff efter att Peter Samuelsson fallit i straffområdet efter en duell med Robert Åhman Persson. AIK-backen fick dessutom rött direkt och såg inte alls nöjd ut med Markus Strömbergssons beslut.

– Jag har handen mot hans axel men jag varken trycker eller river i honom. Han utnyttjar situationen, säger Åhman Persson uppgivet till Sportbladet.

Målskytten Viktor Lundberg:

– Det känns jävligt surt att vi får utvisning och straff. Jag ser inte vad som händer, men det känns jäkligt surt. Vi är bättre, det är bara tur att de får den här straffen. Det känns jävligt segt nu och vi får komma igen, säger han till Canal plus.

William Atashkadeh satte straffen säkert och räddade en viktig poäng till krislaget.

–  Jag var säker, jag var riktigt säker. Jag tränade på straffar i dag på morgonen så det var bara att sätta den, säger han.