Örgryte mot allsvenskan

Uppdaterad 2019-08-05 | Publicerad 2008-10-07

Vände underläge mot bottenlaget Enköping

Örgryte tog ett stort kliv mot spel i allsvenskan kommande säsong efter 4–2 hemma mot Enköping.

Öis toppar superettan på 53 poäng, fem pinnar före jagande Häcken och Assyriska.

För Enköping och tränaren Jesper Blomqvist väntar däremot en fortsatt kamp om nytt kontrakt. Laget ligger näst sist och kämpar med Jönköping och Limhamn/Bunkeflo, som ligger en poäng före. I kommande hemmamatch mot Åtvidaberg kommer Enköping att sakna flera spelare på grund av skador och avstängningar.

Örgryte fick dock jobba hårt för sina tre poäng. Enköping var effektivt vid fasta situationer och ledde efter åtta minuter med 2–0 sedan Mats Lundin och Erik Hammar gjort varsitt mål. Förre landslagsspelaren Marcus Allbäck nickade in reduceringen i den 16:e minuten och 1.30 senare kom kvitteringen genom Björn Anklev.

Hemmalaget fick en bra start i den andra halvleken då Pavel Zavadil skruvade in en frispark till 3–2 från långt håll. Den såg inte helt otagbar ut för ESK-målvakten Ludwig Bergström.

I jakten på kvittering fick Enköpings försvarare Peter Holm sin andra varning i 78:e minuten. En tuff bedömning av domaren Patrik Berglund.

Björn Anklev satte sedan 4–2 på tilläggstid mot ett uppgivet bortalag.

I tisdagskvällens andra match vann Falkenberg hemma mot Landskrona med 2–1. Hemmalagets mål gjordes av Kristoffer Fagercrantz (37) och Joel Johansson (62). Mirza Jelecak slog in Landskronas reducering sju minuter före full tid.