Syrianska klättrade förbi Varberg

Uppdaterad 2016-10-31 | Publicerad 2015-08-15

Varberg hade chansen – Syrianska tog den.

Laget från Södertälje nosar på kvalplatsen till allsvenskan efter 4–1 borta mot Utsikten.

Varberg hade chansen att klättra till tredje plats i superettan i fotboll, placeringen som belönas med allsvenskt kval. I stället blev det platt fall hemma mot Gais, 2–3.

Bortalaget var piggare från start. Förra allsvenska skyttekungen Patrik Ingelsten och Kieron Cadogan såg till att Gais ledde med 2–1 i paus. I andra halvlek tryckte Varberg på men när Linus Tornblad vräkte in 1–3 blev uppförsbacken för brant. Robin Tranberg reducerade till 2–3 – men för andra matchen i följd vandrade Varberg poänglöst av planen.

”Det är surt”

– Vi är inte på tårna i första halvlek. De är hetare än oss och vinner dueller. I andra lyfter vi oss avsevärt, trycker på i 45 minuter och bör i alla fall få oavgjort. Det är surt, sade innermittfältaren Peter Nyström till Hallands Nyheter.

Syrianska – som besegrade Varberg med 1–0 i förra omgången – klättrade förbi i tabellen, upp till fjärde plats, tack vare klara 4–1 borta mot Utsikten. Saman Ghoddoos gjorde ett av målen (3–0) och stod för två framspelningar.

I lördagens tredje match tog bottenlaget Brommapojkarna en poäng hemma mot serieledaren Jönköpings Södra, 1–1. Seth Hellberg kvitterade för BP i den 69:e minuten.