Guidetti mållös i startdebuten

Uppdaterad 2015-11-29 | Publicerad 2015-11-28

Celta Vigo vann ändå efter turmål

79 minuter, ett avslut och noll mål.

Det blev resultatet av John Guidettis debut från start för Celta Vigo när man vann 2-1 mot Sporting Gijon.

John Guidettis Celta Vigo har varit ett av höstens stora succélag i La Liga. Men det har inte varit odelat positivt för den svenska landslagsanfallaren. Trion på topp med Nolito, Fabian Orellana och Iago Aspas har prenumererat på startplatserna.

Ersätter Aspas

Det var tänkt att debuten från start skulle kommit mot Eibar redan i slutet av september men då satte en förkylning stopp.

Men mot Sporting Gijon i kväll fick svensken starta centralt i stället för Iago Aspas.

Men det blev ingen minnesvärd startdebut för Guidetti. Lättast att komma ihåg var en fin framspelning till Theo Bongonda som missade i friläge samt ett skott mot första stolpen som Ivan Cuellar tog hand om utan problem.

Turmål avgjorde

I stället var det Fabio Orellana som satte 1-0 efter kvarten spelad. Sporting Gijons inhoppare Carlos Castro hade bara varit på plan i en minut när han kvitterade matchen i 66:e minuten.

John Guidetti byttes ut mot Iago Aspas i 79:e minuten. Fem minuter senare avgjorde Nolito matchen med ett riktig turmål. Nolito gick i djupled men målvakten hann först på bollen, hans rensning gick dock rakt på Nolito och studsade in i mål.