Blev först med att göra fyra mål på Halmstad

Då fick Djurgården fart på målskyttet och besegrade Halmstad med 4–2.

– Vi kunde ha fått in 5–2 också känns det som, säger Kerim Mrabti till C More.

På förhand var den stora frågan hur Djurgården skulle klara sig utan Nyasha Mushekwi?

Bäst hittills av alla allsvenska lag, visade det sig.

Djurgården vräkte in fyra mål och vände 1–2-underläge till seger 4–2.

Rusike tvåmålsskytt

Först nickade Mushekwis ersättare i startelvan, Sebastian Andersson, in 1–0-målet på ett perfekt inlägg från Daniel Berntsen.

Precis innan paus passade Seon-Min Moon på att göra sitt första allsvenska mål när han vräkte upp kvitteringen till 2–2.

För i den första halvleken var det annars en landsman till Mushekwi som ägde showen. Halmstads nyförvärv Matthew Rusike gjorde både sitt andra och tredje allsvenska mål.

Det första när han vände bort Fredrik Stenman och pricksköt in bollen intill Kenneth Höies högra stolpe. Och det andra när zimbabwiern vände bort Stenmans mittbackskollega Emil Bergström och satte 2–1 intill Höies vänstra stolpe.

– Det var bra avslut. Vi behöver poäng och om jag gör mål och hjälper till med att fixa det är jag nöjd, sa zimbabwiern Rusike till C More i halvtid.

Först att göra fyra mål på HBK

Men några poäng blev det inte. För i den andra stal Djurgården tillbaka showen från Rusike och gjorde 3–2 redan tre minuter in i andra halvlek. Sam Johnson tog emot Seon-Min Moons inlägg och stötte upp bollen i nättaket.

Fyran ordnade Daniel Berntsen när han vackert skruvade in frispark bakom HBK-keepern Stojan Lukic i matchminut 56.

– Vi visste att vi skulle styra bollinnehavet i dag och då gäller det att ha bra bolltempo. Vi hade ett bra bolltempo och skapade mycket chanser, säger DIF-mittfältaren Kerim Mrabti till C More.

"Bästa som finns"

Djurgården blev därmed först av samtliga lag att göra fyra mål på Halmstad i årets allsvenska. Tidigare hade HBK som mest släppt in tre mål mot IFK Norrköping, Malmö FF och just Djurgården.

Djurgården bröt i och med segern på tre matcher utan seger och tog sista chansen att haka på i toppstriden. Stockholmsgänget är fem poäng bakom IFK Norrköping, fyra efter IFK Göteborg och Elfsborg som dock har en match mindre spelad.

– Det bästa som finns är att vinna. Jag brukar säga att det är värre att förlora en match än att vinna en. Glädjen är annorlunda, säger Mrabti.