Stark vändning av Dif – besegrade finska mästarna

Uppdaterad 2018-03-08 | Publicerad 2018-02-03

Efter en trevande förstahalvlek kunde Djurgården vända och vinna lördagens träningsmatch mot HJK Helsingfors.

Slutresultatet skrevs 2–1, och nyförvärvet Dzenis Kozica var mannen bakom vändningen.

– Det är en ganska smart spelare som kan användas på flera olika positioner, säger Özcan Melkemichel efter matchen.

Djurgården började sömnigt i sin försäsongspremiär på svensk mark. Efter den mållösa matchen mot Ajax Cape Town i Sydafrika i januari gästade de regerande finska mästarna HJK Helsingfors Vikingavallen i Täby.

Trots några uddlösa avslutsförsök hade Djurgården problem att få igång något ordentligt anfallsspel.

Släppte in mål på defensiv hörna

I den 27:e matchminuten kom matchens första mål. De finska gästerna slog in en hög hörna som av en slump landade på foten på en ovetande Filip Valencic. Bollen styrdes upp i nättaket och DIF-keepern Isaksson var tämligen chanslös.

Efter målet växlade Djurgården upp och hade ett par fina lägen. Bästa chansen hade nyförvärvet Dzenis Kozica som i den 32:a minuten kom i bra läge men avslutade mitt på målvakten.

El Kabir imponerade i andra halvlek

I andra halvlek kom Djurgården ut som ett nytt lag och tog direkt tag i taktpinnen. I den 62:a minuten kom kvitteringen. Holländaren Othman El Kabir svepte in ett inlägg till Dzenis Kozica som kunde knoppa in 1–1.

Samme El Kabir lyckades fem minuter senare skriva in sig i målprotokollet då han efter en fin spelvändning slet sig ren på bortre stolpen och prickade in Felix Beijmos inlägg på volley.

Matchen slutade 2–1 till Djurgården.

– Vi gör en riktigt bra andra halvlek där vi kliver upp högre i pressen och vinner boll högt upp på planen. Kul att få sätta två snygga mål också. Vi mötte ett fysiskt lag som är starka, det var skönt för oss att få ett bra motstånd, säger Özcan Melkemichel.

Möter Frej i Svenska cupen

Om drygt tre veckor är Djurgården åter på Vikingavallen för spel i Svenska cupen mot IK Frej.

– Det ser jag fram emot. Nu har vi ju lärt oss att vinna på den här planen, säger Melkemichel.