Elfsborg har hittat formen – vände och vann mot Sundsvall

Publicerad 2016-05-18

Prodell tvåmålsskytt

Elfsborg inledde allsvenskan svagt – men har nu hittat formen.

Via två mål av Viktor Prodell vände Boråslaget och vann borta mot Gif Sundsvall – lagets fjärde seger på fem matcher.

– Det kändes redan i paus att vi kunde vända så det var skönt att vi gjorde det, säger Viktor Prodell till Sportbladet.

Elfsborg startade säsongen som ett krislag med fyra förluster på de fem inledande matcherna.

Nu är läget det omvända.

Efter dagens 3–1-seger borta mot Gif Sundsvall har laget tagit tolv poäng av 15 möjliga de fem senaste omgångarna.

– Efter en trög start börjar det rätta till sig nu. Det där sista lilla som vi letat efter har börjat falla på plats, säger dagens tvåmålsskytt Viktor Prodell.

Men det var hemmalaget som startade bäst på Norrporten arena.

Efter ett fenomenalt förarbete av högerbacken Eric Larsson hamnade bollen hos Pa Dibba i straffområdet. Anfallaren vände upp, gick på avslut och placerade säkert in ledningsmålet.

En ledning som stod sig fram till pausen.

Elfsborg spelade upp sig

Ett uddlöst Elfsborg skapade desto mer farliga lägen i andra halvleken – och ordnade en kvittering. I den 60:e minuten slog Simon Lundevalls ett inlägg som nådde skallen på Viktor Prodell. Hårt uppvaktad av mittbacken Marcus Danielsson skarvade han snyggt bollen förbi Tommy Naurin.

Prodell var dock inte färdig där. Framspelad av Marcus Rohdén smällde anfallaren in det matchavgörande målet med kvarten kvar på klockan. Halvt fri med Naurin från vänster stänkte Prodell in bollen hårt och högt.

– Det har gått upp och ner för mig, jag har inte gjort mål på de tre senaste så det var skönt att göra två i dag. Hoppas det fortsätter.

Och det var två kliniska avslut du bjöd på?

– Tack, ja, jag fick fina passningar också. Det var skönt att få vinna och hjälpa laget på det här sättet.

Jätteskutt i tabellen

Matchen punkterades definitivt när Viktor Claesson ordnade straff i slutminuterna efter att ha blivit nedriven av Tommy Naurin.

Fram klev Marcus Rohdén och satte bollen säkert, lågt till vänster, fram till 1–3 och ordnade så att Elfsborg för första gången den här säsongen lyckades vända underläge till seger.

Elfsborg tar ett jättekliv i tabellen i och med kvällens seger, från tionde till fjärde plats.

– Det är skönt att vi ligger där uppe som vi ska göra, säger Prodell.