Manchester United

KLART: Ole Gunnar Solskjaer ny tränare för Manchester United

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

Nu är det officiellt.

Ole Gunnar Solskjaer blir ny tränare för Manchester United.

Norrmannen tar över laget för resten av säsongen.

– Manchester United finns i mitt hjärta, säger han till klubbens hemsida.

Det var ingen väl bevarad hemlighet. Och nu är det klart: Ole Gunnar Solskjaer tar över Manchester United som tillfällig tränare för resten av säsongen. Norrmannen lämnar därmed sin norska klubb Molde.

– Manchester United finns i mitt hjärta och det är fantastiskt att få komma tillbaka i den här rollen. Jag ser verkligen fram emot att arbeta med den oerhört talangfulla truppen som vi har, ledarstaben och alla i klubben, säger han till Uniteds hemsida.

”Han kommer svetsa samman spelarna”

Den sportsliga ledningen, via Ed Woodward, har också uttalat sig.

– Ole är en klubblegendar med enorm erfarenhet både på planen och i olika roller som tränare. Hans historia i Manchester United betyder att han lever och andas kulturen här och alla i klubben är glada över att ha honom och Mike Phelan tillbaka. Vi räknar med att de svetsar samman spelarna och supportrarna när vi går in i den andra halvan av säsongen.

Phelan blir assisterande

Mike Phelan var assisterande tränare till Sir Alex Ferguson i många år och kommer alltså arbeta i samma roll under Ole Gunnar Solskjaer. Michael Carrick och Kieran McKenna blir också en del av ledarstaben. United betonar också att de fortfarande jagar efter en ny permanent tränare.

Solskjaer hade en legendarisk spelarkarriär i Manchester United och noterades för 126 mål på 366 matcher 1996–2007. Han vann ligan vid flera tillfällen, och även Champions League, för klubben. Han har tidigare arbetat som reservlagstränare i United.

Molde: Vi LÅNAR ut honom

Första matchen för Solskjaer? Cardiff – klubben han misslyckades i som tränare för ett par år sedan.

Molde har också skickat ut ett pressmeddelande. Där betonar den norska klubben att de bara lånar ut sin tränare till Manchester United.

– Att United hör av sig till Molde för att låna vår manager är förstås roligt och inte minst förtroendeingivande för både Ole Gunnar och Molde. Vi är positiva till att låna ut Ole Gunnar och önskar både honom och klubben framgång.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Ole Gunnar Solskjaer tar över efter Jose Mourinho.
Publisert:

LÄS VIDARE

Uniteds tabbe (?) – avslöjar ny tränare

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer

Premier League