Liverpool FC

Omdiskuterad utvisning i Liverpool–Atlético

Liverpool vann gruppen – klart för åttondel

Av: 

Fredrik Andersson

FOTBOLL

Felipe fällde Sadio Mané på Liverpools planhalva.

Då fick Atleti-backen syna det röda kortet direkt.

– Ett tufft beslut, säger C Mores Olof Mellberg.

Anfield-publiken fick jubla två gånger om inom loppet av åtta minuter då Diogo Jota och Sadio Mané satte Liverpool i en trivsam sits i Champions League-mötet med Atlético Madrid. Båda målen assisterades av Trent Alexander-Arnolds högerfot.

Desto trivsammare blev matchen för hemmalaget.

För med tio minuter kvar att spela fick Atletis Felipe syna det röda kortet direkt efter att ha fällt Mané i en kontring. Beslutet blev omdiskuterat – då kapningen skedde på Liverpools planhalva.

– Han gör det medvetet, det är inte snyggt, det är möjligt att han får upp dobbarna lite där med och stämplar honom bakifrån. Det är möjligt att det är det han (domaren, Danny Makkelie) går på. Ovanligt att han ger rött kort i den situationen, det är inte så att han kastar sig in med dobbarna före. Ett tufft beslut, säger C Mores Olof Mellberg.

”Vad kan vi göra?”

Enligt The Guardian har Uefa bekräftat att Felipe fick rött direkt för våldsamt beteende, då hans dobbar avsiktligt träffade Manés vad.

– Utvisning igen (Antoine Griezmann utvisad i förra mötet lagen emellan). Det är domarnas beslut. I andra matcher har det varit liknande situationer, men spelarna har inte blivit utvisade. Vad kan vi göra?, säger Atletis målvakt Jan Oblak enligt Mundo Deportivo.

Liverpool gruppvinnare

Med en man mer kontrollerade Liverpool akt två, där båda lagen fick varsitt mål bortdömt för offside. Slutsiffrornas skrevs till just 2–0.

– Vi gjorde en nästintill perfekt match. Vi gjorde mål vid rätt tillfällen och det var fantastiska mål. Vårt första mål var att ta oss vidare från gruppen, det gjorde vi med två matcher kvar att spela. Jag förväntade mig inte att vi skulle vara klara efter fyra matcher men killarna gjorde det och det är väldigt välförtjänt, säger Jürgen Klopp till BT Sport.

Segern gjorde att Liverpool vann grupp B, med två matcher kvar att spela. Jürgen Klopps mannar står på 12 av 12 möjliga poäng och är sju pinnar framför Porto som är tvåa. Atleti är i sin tur en poäng efter portugiserna, medan Milan är jumbo med en pinne.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Asahara om Mané: ”Alltid varit något underskattad”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Liverpool FC

Atlético Madrid

Champions League fotboll (herrar)

Fotboll