Arsenals segersvit bruten – efter kryss mot Southampton

Arsenal gick mot lagets nionde raka seger.

Då kvitterade Southampton och knep en pinne mot London-laget.

– En besvikelse, säger Arsenaltränaren Mikel Arteta till BBC.

Arsenal FC

Arsenals facit de senaste veckorna har varit fläckfritt.

Inför matchen borta mot Southampton hade laget åtta raka segrar – och det såg ut att kunna bli en nionde.

I den 16:e minuten krutade Granit Xhaka in 1–0 till gästerna. Höjdpunkten i en första halvlek där ”Gunners” spelade ut sitt register.

Arsenals Bukayo Saka mot Southampton.

City knappar in

Efter paus sänktes tempot i matchen – och då straffade Southampton serieledarna.

Norrmannen Mohamed Elyounoussi spelade elegant fram Stuart Armstrong som rullade in kvitteringen bakom Aaron Ramsdale i bortamålet.

Gästerna tryckte på för ett segermål men kammade noll och matchen slutade 1–1. Ett resultat som innebär att Arsenal fortfarande leder Premier League, men bara med två poäng framför tvåan Manchester City.

– Vi hade tre eller fyra bra chanser och skulle gjort fler mål, Mikel Arteta till BBC efter matchen.

– Det är en besvikelse. Vi skapade tillräckligt med chanser men kunde inte få in bollen.