Supertalangen har fått spanskt medborgarskap

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Han blev Barcelonas yngste målskytt genom tiderna.

Nu har 16-åriga superlöftet Ansu Fati också blivit spansk medborgare och kommer sannolikt lämna klubben under oktober för att spela U17-VM i Brasilien, skriver Guardian.

Lionel Messi och Luis Suarez visst, men den forward det har snackats mest om i Barcelona under La Liga-starten har varit 16-åriga underbarnet Ansu Fati.

Han blev historisk som yngste spelaren i Barcelona på 80 år och dessutom klubbens allra yngste målskytt genom tiderna som 16 år och 298 dagar. Som 16-åring måste Barcelona till och med ha föräldrarnas tillåtelse för att låta honom spela kvällsmatcher i ligan under säsongen.

Uttagen i VM-trupp

Ansu Fati är född i Guinea Bissau och flyttade som sexåring till Spanien. Men han har fram till nu inte haft ett spanskt pass. Men i samband med genombrottet har det arbetet påskyndats, skriver Guardian.

På tre månader har Ansu Fati nu fått sitt medborgarskap precis i tid för att U17-förbundskaptenen Robert Moreno ska kunna ta ut honom till U17-VM i Brasilien. Moreno har nu fått med Fati i bruttotruppen och allt pekar på att han också blir uttagen till mästerskapet som börjar 26 oktober.

Foto: Joan Monfort / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN