Rodic dyker upp – i Blåvitts matchtröja

Sågas av Dif-stjärnan: ”Tramsigt och lågt”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Allsvenskan har gått in i ett avgörande skede.

Så pass avgörande att Hammarby-stjärnan Vladimir Rodic kostade på sig att bära … IFK Göteborgs matchtröja.

– Det är väl inte så konstigt, säger han till Sportbladet.

Djurgården kopplade ett rejält grepp om guldet genom att besegra IFK Göteborg på bortaplan med 1-0. Mohamed Buya Turay blev den store hjälten i en match som annars kom att präglas av tre omdiskuterade domslut som alla gick Djurgårdens väg.

På sportbaren Allé Kök & Bar i Hammarby Sjöstad i Stockholm satt Hammarbys stjärnduo Nikola Djurdjic och Vladimir Rodic och höll tummarna för Blåvitt. Den sistnämnde valde dessutom att, kvällen till ära, bära IFK Göteborgs matchtröja.

– Behöver jag ens förklara det här? Jag är bra kompis med Tobias Sana i Göteborg, jag fick tröjan av honom och det är väl ingen hemlighet att vi hejade på IFK Göteborg i den här matchen? Sen om ni journalister vill blåsa upp det till en grej … varsågod, säger Rodic när Sportbladet ringer upp.

Sana stöttar Rodic:

– Det är min vän. Han stöttar mig i allting. Givetvis ville han att vi skulle vinna. Jag fick lite meddelanden från Rodic och Nikola, som jag också har spelat med, om att vi skulle slå Djurgården. Och vi gjorde allt för att vinna. Men jag vet inte. Vad Rodic gör är hans eget beslut. Det vill jag inte kommentera egentligen. Han är en vuxen man som bestämmer själv. Han är en man som kan ta kritiken också.

”Riktigt tramsigt”

I fjol hamnade Rodic och Djurdjic i blåsväder efter att ha befunnit sig på samma nattklubb som ärkerivalen AIK firade sitt SM-guld på.

Det här är förstås annorlunda, men IFK Göteborg-tröjan skapar en del diskussion på Twitter?

– Jag förstår inte varför. Som sagt, det är väl inte så konstigt att vi hejar på IFK Göteborg i den här matchen, säger Rodic.

Djurgårdens Astrit Ajdarevic förvånas av bilderna på Rodic iklädd Blåvitt-tröja.

– Fan. Det är riktigt tramsigt och lågt. De får göra vad de vill. Men de är alltså professionella fotbollsspelare som håller på ett annat lag? För mig är det ... jag vet inte vad jag ska säga. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta å hans vägnar, säger Ajdarevic.

”Ska gå för guldet”

Rodic ville hellre prata om det sportsliga.

Vad säger du om matchen då? Det blev en del omdiskuterade domslut?

– Göteborg var det bättre laget. Domsluten vill jag inte kommentera, vi fokuserar på det vi kan påverka.

Djurgården är tre poäng före er nu, hur ser du på avgörandet?

– Vi ska gå för guldet. Vi har fortfaranden chansen!

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.