Mardrömsslut för Hamrén när Island förlorade

AIK-anfallaren skadad

Publicerad 2020-09-05

Erik Hamréns Island hade oavgjort, var en man mer och på väg mot ett starkt resultat hemma mot England.

Då satte gästerna en straff i 90:e minuten och Island missade en minuten efter.

England vann med 1–0.

Malmö FF

Island – med Erik Hamrén, 63, som förbundskapten – har fått en svår grupp i Nations League med Danmark, Belgien och lördagens motstånd England.

Engelsmännen var också favoriter mot Island och spelade därefter. Gästerna – med supertalangen Phil Foden från start – hade ett stort bollövertag och Island tilläts inte skapa mycket.

”Oerhört besviken”

I 70:e minuten fick Island en bra chans att ta sig in i matchen när Kyle Walker fick syna sitt andra gula kort. Ytterbacken kastade sig hårt in i en duell med Malmö FF-spelaren Arnor Traustason och blev utvisad.

Men England fortsatte att trycka på och i 90:e minuten fick man lön för mödan. Raheem Sterling sköt ett skott som tog på armen på Sverrir Ingason och straff tilldömdes.

Sterling tog själv hand om straffen och sköt in 1–0.

Minuten efteråt fick Island chansen från elva meter när Albert Gudmundsson revs ner av Joe Gomez. Men Birkir Bjarnason sköt straffen över och England vann med 1–0.

– Detta är en av de värsta förlusterna jag har varit med om och jag har varit tränare i 40 år och förlorat många matcher. Jag är oerhört besviken, säger Erik Hamrén till isländska tidningen Morgunblaðið.

Skadade sig på uppvärmningen

AIK-anfallaren Kolbeinn Sigthorsson fanns med i startelvan inför matchen. Men när domaren blåste igång matchen var han inte på planen.

Anledningen var att Sigthorsson skadade sig på uppvärmningen, skriver det isländska fotbollsförbundet. Vad det rör sig om för skada har inte framgått.