Totalsågar allt efter utklassningen: ”Odugligt”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Mardrömsmatch för Jacob Bergström och hans Mjällby.
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Mardrömsmatch för Jacob Bergström och hans Mjällby.

0–4 på en halvlek.

Då var Jacob Bergström skoningslös i sin kritik mot sitt Mjällby.

– Fruktansvärt dåligt, säger anfallaren.

På Strandvallen hemma mot Elfsborg blev Mjällby utklassat. I nykomlingens tredje raka förlust låg de under med 0–4 efter 35 minuters spel.

Två av målen gjorde mittbacken Gustav Henriksson, först nickade han in öppningsmålet på Jesper Karlssons hörna. Och efter Karlssons 2–0 var han framme med pannan på nytt. Den här gången på inlägg från Rasmus Alm, 22-åringens två första mål hittills i allsvenskan.

– Jag gjorde mycket mål i Elfsborg på ungdomsnivå. Det var skönt att få sätta två här i allsvenskan, säger Gustav Henriksson.

Och framspelaren Alm var sedan den som fullbordade överkörningen i första 45:an – 4–0 till Elfsborg.

– Det är fruktansvärt dåligt. Ingenting är bra, de bara springer igenom oss. Fruktansvärt hemskt. Det är svagt, det är dåligt av alla spelare och tränare. Och det blev ingen reaktion på 4–0 heller ... det är odugligt. Man skäms, det spelar ingen roll vad man gör, säger Mjällbys anfallare Jacob Bergström till Dplay i halvtid.

Bara ett i andra

Andra halvlek blev inte lika eländig för Mjällby, då släppte de endast in ett mål via inhoppande Jacob Ondrejka, 17-åringens premiärmål i allsvenskan. 5–0-seger för Elfsborg, som fortfarande är trea i tabellen. Tyngre för Mjällby som efter fyra segrar i rad nu har tre raka förluster.

– Det är hål överallt, och jag kan inte förstå det. Det är helt klart något som inte fungerar. Min insats är ju katastrof såklart, jag tar fullt ansvar för detta, säger Mjällbys tränare Marcus Lantz.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.