Mittbacken Hammar in som anfallare – blev matchvinnare för Häcken

Publicerad 2019-08-25

Häcken har målgörare som Paulinho, Yasin och Gustaf Nilsson.

Det krävdes att inhoppande mittbacken Johan Hammar klev in som anfallare för att spräcka nollan mot AFC.

– Det var jävligt lyckat, säger Hammar.

Tabellfemman Häcken la beslag på boll och mycket av spel mot nästjumbon AFC på Tunavallen. Men laget från Hisingen hade svårt att komma till vassa avslut.

– Vi kommer inte till 100-procentiga chanser. Det är svårt att hitta ytorna, sa nyförvärvet Gustaf Nilsson till CMore.

Den tidigare Falkenbergspelaren som sedan han lämnade allsvenskan 2016 representerat tre danska klubbar hade det vassaste och mest spännande avslutsförsöket för Häcken under den första halvleken.

I slutminuterna försökte sig 22-åringen på en skorpionspark, en klackvolley, bakom ryggen, liggande raklång i luften.

Men konstsparken gick strax över.

– Det kunde blivit snyggt. Synd att den inte gick in, sa Nilsson till CMore.

Andra halvlek var långa stunder inte bättre från förväntade topplaget Häcken.

AFC fick ett gyllene läge när Peter Abrahamsson mejade ner Gustaf Jarl med straff som följd. Men straffen dunkade AFC-nyförvärvet Dzenis Kozica i ribban i 68:e minuten.

I ett desperat försök att skapa mer bytte Häckentränaren Andreas Alm in mittbacken Johan Hammar – som anfallare.

Det blev ett succédrag.

Efter en minut och 14 sekunder på planen slog Hammar till.

Paulinho lyfte fram ett inlägg, Hammar nickskarvade i stolpen och bollen studsade via AFC-målvakten Ihor Levchenko in till 1–0 i 86:e minuten.

På tilläggstiden fastställde sedan Paulinho slutresultatet 2–0.

– Jag skulle in och göra det. Det känns bra! säger Johan Hammar till CMore efter slutsignalen.

– Vi lyckades inte luckra upp dem helt, men det är starkt av oss att vinna sådana här matcher. Det är de matcherna vi måste vinna för att hänga med i toppen, säger succéinhopparen.