Barcelona satte krokben för Getafes CL-dröm

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Getafe hade chansen att säkra sitt första Champions League-deltagande någonsin.

Nu ser den fjärde och sista CL-platsen i La Liga ut att gå till Valencia i stället.

Ett redan titelklart Barcelona vann med 2–0 på Camp Nou.

En historisk Champions League-plats kunde säkras när lilla Getafe åkte till stora Camp Nou för att möta den redan klara ligamästaren Barcelona i den näst sista omgången av La Liga.

För att få fira CL redan under söndagen behövde dock Getafe hjälp av Alavés, som samtidigt tog sin an femteplacerade Valencia på bortaplan.

När Alavés hittade en tidig ledning på Mestalla så såg det onekligen ljust ut för Getafe, som trots att de har den femte minsta lönebudgeten i hela ligan låg fyra inför omgången.

Men Barcelona, färska från ett snöpligt uttåg ur Champions League i veckan, skulle bjuda en ganska glesbefolkad hemmaarena på en seger – även om skönspelet uteblev.

Foto: TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Valencia har chansen

En Lionel Messi-frispark i den första halvleken hamnade via en målvaktsretur till Arturo Vidal som satte 1–0. Och i slutminuterna utökade Messi på till 2–0 (må så vara att det bokfördes som ett självmål av Djene Dakonam i slutändan).

Förlusten i sig var dock kanske inte det värsta för Getafe.

För i Valencia så vände och vann hemmalaget till en 3–1-seger mot Alavés vilket innebar att de passerade Getafe i tabellen, upp på fjärdeplatsen, tack vare bättre inbördes möten. Något som innebär att Getafe måste hoppas på att Valladolid tar en skrällpoäng hemma mot Valencia i den sista omgången nästa helg om Getafe ska ha en chans att ta en historisk CL-plats.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.