”Förhoppningsvis tar han på sig tröjan”

Hammarbys Vladmir Rodic håller hoppet uppe

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Ska allsvenskans bästa offensiv kryddas med tidernas bäste svenska spelare?

Dörren verkar stängd – men Vladimir Rodic tillåter sig ändå att hoppas.

– Förhoppningsvis tar han på sig tröjan och spelar lite fotboll med oss, säger han.

Vladimir Rodic såg Zlatans Instagram-inlägg och trodde knappt sina ögon. Nu kan han sluta gnugga dem. Zlatan är en del av Hammarby, men Rodic hoppas att han även spelar en roll på planen.

– Han är en av världens främsta anfallare. Förhoppningsvis tar han på sig tröjan och spelar lite fotboll med oss. Det hade varit väldigt roligt. Jag hoppas att han blir en av oss i omklädningsrummet, säger Rodic.

Hammarby var allsvenskans målgladaste lag under säsongen 2019. Med 75 gjorda mål slog man Kalmars målrekord sedan 2008. Men att Zlatan ska krydda den känns i dagsläget långt borta. I stället reflekterar Rodic mer över hans status i Malmö.

– Han är Malmö. Han och ”Mackan” (Rosenberg) är Malmös två största legendarer enligt mig. Jag kommer ihåg när vi spelade mot PSG i Champions League och han kom till Stadion i Malmö. Det var mycket hajp inför matchen och när han blev utbytt i minut 70 eller något sådant ställde sig alla upp och applåderade honom, så han är självklart stor där, säger han.

1 av 2 | Foto: Pontus Orre
Alexander Kacaniklic

”Trodde att han skrivit på”

Nyheten kom som en bomb. Inte bara för allmänheten utan också för spelare och ledare i laget, som först tog del av den via Sportbladets avslöjande.

– Jag tänkte ”vad är detta?”, först trodde jag att han hade skrivit på eller något. Men sen hörde jag olika spekulationer och jag släppte det då man aldrig riktigt vet. Men i dag läste jag i tidningen vad det var frågan om, säger han.

Zlatan har i dag kontrakt med LA Galaxy. Det går ut i december och många spekulationer råder över vart han ska ta vägen härnäst. I Hammarby-lägret är frågorna lika många som utanför. Zlatan själv har varit tydlig med att han inte kommer spela i allsvenskan igen. Men klart är i alla fall att Zlatan på något sätt kommer vara involverad i klubbens framtid.

– Det är spännande att han är här och är involverad i Hammarby. Förmodligen är det någonting bra för honom också men sen får vi se. Jag tror inte att någon vet vad han exakt kommer göra här, säger Rodic.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.