”Påven” stod i mål – då frälste Jesus City igen

Uppdaterad 2019-12-04 | Publicerad 2019-12-03

Det krävdes en påve i mål för att Jesus skulle frälsa sitt Manchester City igen.

Gabriel Jesus bröt en personlig måltorka och gjorde två mål i 4–1-segern mot Burnley.

– Vi måste kämpa för att försvara titeln, säger brassen till Sky Sports.

Den brasilianske anfallaren Gabriel Jesus har inte direkt rosat motståndarstraffområdena på sistone.

På tio framträdanden i klubb- och landslag har det blivit totalt noll mål för anfallaren.

Borta mot Burnley under tisdagen skulle 22-åringen bryta den personliga måltorkan – och det med besked dessutom.

Vackra mål

Manchester City-brassens 0–1-mål i minut 24 var dessutom utsökt. Jesus fick bollen på vänstersidan av straffområdet och slog till med ett curlat skott i bortre som var otagbart för målvakten Nick Pope.

Likaså var volleyavslutet från nära håll som gav 0–2 i minut 50 otagbart för Burnleys, även namnmässigt högst Jesuskompatible, målvakt.

– Gabriel Jesus är en fantastisk spelare. Han är ung, men spelar som en gammal man och gör mål. Vi behöver honom, säger lagkamraten Rodri, som själv stod för 3–0-målet senare i matchen, enligt BBC.

Upp på andraplats

I övrigt var dock Nick Pope högst med i matchen, vilket höll ned segersiffrorna för ett totaldominant City. Må så vara att matchen ändå slutade med en 4–1-seger. Riyad Mahrez satte det sista Manchestermålet för aftonen innan Robbie Brady tröstmålade sent omsider för Burnley.

Segern tar upp City förbi Leicester i den numer småhaltande tabellen till en andraplats (på bättre målskillnad) för stunden. Upp till serieledande Liverpool skiljer efter tisdagens matcher åtta poäng för den regerande PL-mästaren.

– Det var en viktig match. Vi måste kämpa för att försvara titeln. Premier League är en tuff liga, säger Gabriel Jesus till Sky Sports.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se