Då hade Luis Suárez stor hattrickshow när Barcelona krossade rivalen med 5–1.

Nu riskerar Julen Lopetegui att få sparken från tränarjobbet i Madrid.

För första gången sedan 2007 ställde Barcelona och Real Madrid upp för ett El Clásico utan varken Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi.

Något som hemmalaget klarade på ett mycket bättre sätt.

Redan efter elva minuter hittade Barcelona den långa bollen ut på Jordi Alba på vänsterkanten, ytterbacken väntade kyligt innan han spelade snett inåt bakåt till Coutinho som enkelt kunde rulla in 1–0.

Hyllade tredje barnet

På läktaren jublade Lionel Messi tillsammans med sin son Thiago i den kyliga höstkvällen.

Och den sparkningshotade Julen Lopetegui problem blev än större i den 27:e minuten när Raphaël Varane fällde Luis Suárez i straffområdet. Domaren Jose Maria Sanchez friade första men efter en VAR-konsultation pekade han på straffpunkten. Suárez var kylig från elva meter och placerade in 2–0.

Han firade med att springa ut mot hörnflaggan, dra upp sin matchtröja och visa en hyllning till nyfödda sonen Lauti. Uruguayanens tredje barn med frun Sofia Balbi.

Totalt ras sista kvarten

Barcelona hade chansen att öka på ytterligare innan paus men i stället var det Real Madrid som satte nästa mål fem minuter in i andra halvlek. Marcelo kom bra i andravågen på ett inspel och tog emot bollen och satte in 2–1.

Real gick för kvitteringen men det här var Luis Suárez kväll. I 75:e minuten slog Sergio Roberto ett inlägg som Suárez nickade in från knappa 20 meter till 3–1. Han sprang rakt ut mot läktaren där han firade med sin två äldre barn, dottern Delfina och sonen Benjamin, som satt precis bredvid Lionel Messi.

– Jag vill fira med min dotter, det är kul att ha dem på plats på stadion, säger matchhjälten.

För att fullborda showen satte han sedan 4–1 helt fri med Thibaut Courtois i 83:e minuten.

– Vi visste att det skulle finnas ytor och det känns som vi utnyttjade dem på ett bra sätt, säger Suárez.

Lopeteguis kris växer

Matchen slutade med förkrossande 5–1 sedan Arturo Vidal nickat in slutresultaten i 87:e.

– Det här har hänt för ofta den här säsongen, vi spelar inte bra nog, säger Realmittfältaren Casemiro.

Segern tar Barcelona upp i serieledning.

Real Madrid hade inte vunnit en ligamatch på fem försök och för första gången sedan 2009 har man tre raka ligaförluster och ligger nu nia i tabellen. Inför matchen sades det att rivalmötet var sista chansen för Julen Lopetegui att rädda sitt jobb. Något som nu lär hänga mer än lovligt löst.

– Att snacka om tränaren är ologiskt, det är vi som spelar på planen, säger Casemiro.

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)