Smällen för Dortmund - stjärnan skadad

Publicerad 2015-03-04

Lämnade planen skadad i går i cupen

Borussia Dortmund tog i går en 2–0 seger mot Dresden och avancerade därmed till kvartsfinal i tyska cupen.

Men segern kan ha varit kostsam. Efter drygt 20 minuter tvingades Marco Reus lämna planen skadad.

Borussia Dortmund gästade Dynamo Dresden i åttondelsfinalen av tyska cupen. Och det gästerna från Dortmund kunde lämna Dresden som vinnare efter två mål av Ciro Immobile.

Italienaren bröt påpassligt ett dåligt passningsförsök från en Dresden-försvarare och kunde enkelt ge Dortmund ledningen i inledningen av den andra halvleken. Sedan slog han in avgörande 2-0 i den 90 minuten framspelad av Blaszczykowski. Seger tar laget vidare till kvartfinal i cupen men avancemanget kan ha kommit till ett högt pris.

Undersöks under onsdagen

Storstjärnan Marco Reus, som nyligen skrev på ett nytt kontakt med Dortmund, fick lämna planen efter drygt 20 minuter. Tysken blir nersparkad strax utanför straffområdet och fick ledas av planen.

Enligt inledande rapporter handlar det om en lårkaka men klubben meddelar på sin hemsida att 24-åringen ska undersökas under dagen.

En tung smäll för Dortmund om skadan visar sig vara allvarlig. Efter en tung höst så har laget den senaste tiden radat upp segrar i ligan. Men även för Marco Reus som nätat i fem raka matcher fram till i går.

Plus: Läs mer: Erik Niva om Marco Reus förlängning