”Som Ronaldinho i sina bästa dagar”

Uppdaterad 2018-07-27 | Publicerad 2013-10-26

AIK krossade BP med 6-0 och drömmer om SM-guld

AIK sätter press på Malmö FF i toppen av allsvenskan.

Brommapojkarna avfärdades enkelt med 6-0 (!) efter riktiga delikatesser från Nabil Bahoui och Robin Quaison.

– Det för tankarna till Ronaldinho i sina bästa dagar, säger experten Jon Persson i C More Sport.

Det var i slutet på första halvlek som Nabil Bahoui fick bollen på högerkanten. En mot en mer försvararen drog 22-åringen med sig bollen med översidan av skon innan han vek av snabbt till höger.

”Herregud vilket klassmål”

– Herregud! Vad säger vi? Hur säljer man årskort? Jo, man gör det genom att spela extremt bra fotboll. Titta på den lilla finten. Bahoui visar tydligt att han kommer göra ett trick. Det för tankarna till Ronaldinho i sina bästa dagar. Herregud vilket klassmål. Underbart att se, säger experten Jon Persson i C More Sport.

Försvararen var bortgjord, inlägget perfekt och Kennedy Igbonanike kunde nicka in sitt andra mål i matchen. AIK-anfallaren sätter nu, med sina 13 mål, press på skadade Tobias Hysén i toppen av skytteligan som IFK:aren leder på 14 fullträffar.

Just press kanske Malmö FF nu också ska känna. Serieledaren är nu två poäng före AIK med en match mindre spelad, den borta mot Elfsborg på söndagen, men nästan ikappsprungna vad gäller målskillnad.

– Man tänker på det osannolika men fortfarande lite möjliga. Vi ska inte sluta tro på det, säger AIK-tränaren Andreas Alm om guldstriden.

Drömmål av Quaison

För Brommapojkarna är läget betydligt tyngre. Laget är nu bara en poäng före Halmstad på kvalplatsen inför allsvenskans sista omgång där de två lagen möter varandra i Halmstad.

BP hade inte heller någonting att säga till om mot AIK. Utöver Kennedys två mål, där det första kom efter 27 minuter och 27 sekunder under hyllningen till bortgångne Ivan Turina som ju bar nummer 27, blev även Celso Borges tvåmålsskytt.

– Det är hemskt, sammanfattade BP-tränaren Roberth Björknesjö insatsen i halvtid.

I den 90:e minuten ökade sedan Martin Mutumba på till 5-0 från distans innan Robin Quaison bjöd på ett till drömmål när han drog två spelare och lobbade målvakten till 6-0.