Sänkt av svensken: ”Kunde inte andas”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Svenske succémannen riskerar avstängning

Simon Gustafson, 20, har gjort succé i Feyenoord.

Nu skapar han rubriker för något helt annat.

Svensken stod för ett fult tilltag i söndagens match mot Heracles och riskerar nu att stängas av i efterhand.

Skriverierna om Simon Gustafson har varit enkom positiva den här säsongen. Den före detta Häcken-spelaren har gjort dundersuccé i Feyenoord där han svarat för tre mål och fyra assist på åtta matcher.

Häromveckan togs han ut i ”veckans” lag och hyllades av förre Liverpool-spelaren Dirt Kuyt som sa att svensken ”har fantastiska kvalitéer”.

”Helt panikslagen”

Nu är Gustafson i fokus – av en helt annan anledning.

Visserligen stod han för en assist i 3-0-segern mot Heracles men det är en annan incident som uppmärksammas i efterhand. En video visar nämligen hur den svenske mittfältaren – till synes helt oprovocerat – armbågar gästernas Mark-Jan Fledderus i mellangärdet.

– Jag kunde inte andas. Jag var helt panikslagen, eftersom jag var helt oförberedd på att den (armbågen) skulle komma, säger ”offret”, som föll till marken, enligt Fox Sports.

Kan stängas av

Gustafson har själv inte uttalat sig om händelsen men han tas i försvar av tränaren – tillika förre storspelaren – Giovanni van Bronckhorst.

– Det där är sådant som händer i fotboll, säger van Bronckhorst.

Gustafson klarade sig undan kort eller utvisning men domaren har studerat händelsen i efterhand och enligt Telesport riskerar 20-åringen att stängas av i tre matcher.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.