”The Beast” målskytt - sköt upp Wimbledon

Uppdaterad 2016-05-31 | Publicerad 2016-05-30

Adebayo ”The Beast” Akinfenwa stal en straff och bråkade på stopptid.

Sen sköt han in 2-0 och säkrade AFC Wimbledons avancemang till League One.

– Det här är verkligen en dröm. Jag gör mål, vi vinner matchen, säger Akinfenwa till Sky Sports.

AFC Wimbledon slutade på sjunde plats i League Two och efter kvalvinst mot Accrington Stanley var det dags för kvalfinal mot Plymouth Argyle.

Efter en mållös första halvlek kom ett förlösande mål i den 78:e minuten. Målfarlige Lyle Taylor tryckte in 1-0 till AFC Wimbledon. Plymouth Argyle fick dock gott om tid på sig att kvittera.

Domaren lade till sju minuter stopptid, och när klockan hade passerat 97 minuter lät han spelet fortgå. Plymouth Argyle försökte trycka in en kvittering, men fick i stället se AFC Wimbledon sätta spiken i kistan.

I den 99:e minuten fick AFC Wimbledon straff. Då blev det tjafs. Men inte mellan lagen – utan i AFC Wimbledon.

Försvararen Callum Kennedy tog upp bollen och tänkte ta straffen. Men Adebayo Akinfenwa ville annat. Och det tog inte många sekunder innan Kennedy gav med sig. Inte så konstigt med tanke på att ”The Beast” är en av världens största spelare – anfallare lyfter 180 kilo i bänkpress.

”En fantastisk känsla”

34-åringen gjorde inget misstag. Han sköt in 2-0 och säkrade AFC Wimbledons avancemang till League One. Det är första gången klubben spelar så högt upp i seriesystemet.

– Jag hade lovat ”Call K” att han skulle få ta straffen om vi fick en. Men, det skulle vara ett för fint slut för mig. Och jag gjorde mål. Förlåt, ”Call K”, jag älskar dig, kompis, säger han till Sky Sports.

– Det här är verkligen en dröm. Jag gör mål, vi vinner matchen. Det är en fantastisk känsla. Vi var ”underdogs”. Det är inte bara Leicester som kan göra en sådan resa, vi kan också göra det.

Anfallaren lämnar klubben och passade på att flirta med andra klubbar under intervjun.

– Det finns inget bättre sätt att avsluta. Så en sidogrej – jag tror att jag är arbetslös nu, så alla managers där ute kan kontakta mig på Whatsapp.

Bildade en ny klubb

2002 beslutade Wimbledon FC:s ägare att klubben skulle flytta till Milton Keynes. Det gjorde klubbens supportrar rasande.

Fansen bildade en ny klubb (AFC Wimbledon), ordnade tränare, spelare och styrelse och ett hyreskontrakt på en arena på bara några veckor.

AFC Wimbledon hoppades på runt 1 000 åskådare per match, men cirka 4 500 personer dök upp vid första matchen.

De fick börja om i division 9, och nu är klubben alltså klar för spel i tredjedivisionen i England.

Det är första gången AFC Wimbledon spelar i League One. Där blir det ett dubbelmöte med MK Dons som den gångna säsongen ramlade ur Championship och därmed spelar i samma serie.